Gå til indholdDrengen der hed Bekele : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Oscars adoptivmor er gravid. Da moren kort før fødslen bliver alvorligt syg ramler alt. Samtidig finder Oscar en magisk maske, der fører ham på en barsk og prøvende rejse tilbage til sit hjemland, Etiopien


Anmeldelser (4)


26. mar. 2015

Oscars adoptivmor er gravid men kort før fødslen ramler alt. Moren bliver alvorlig syg, og Oscar finder ud af, at en etiopisk maske er alt andet end en tilfældig souvenir fra hjemlandet. Til voksenlæsere med særlig interesse i adoption.

Da 14-årige Oscar ved et tilfælde finder ud af, at den etiopiske maske, der hænger på væggen i gangen, er en gave fra hans biologiske mor, og at den har magiske kræfter, beslutter han sig for at dykke ned i sit etiopiske ophav og finde svaret på, hvem hans biologiske forældre er, og hvorfor han blev bortadopteret. Masken fører Oscar på en magisk og prøvende rejse til Etiopien. Romanen krydsklipper mellem Oscars historie sat i nutiden og fortiden, der tager sin start, da Oscars tipoldefar laver masken i 1935 og slutter, da den biologiske mor afleverer Oscar, og med ham masken, på et børnehjem i 2000. Lars Liebst Pedersen er kommunikationskonsulent, adoptivfar og debuterer med denne roman.

Det er en velresearchet roman, der giver et troværdigt indblik i tankerne hos adoptivforældre, adoptivbarn og biologiske forældre og et interessant indblik i etiopisk historie og kultur. Forfatteren har meget på hjerte, måske også for meget. Romanen bliver desværre lidt diffus og flagrende.

Der findes andre romaner, der behandler emnet adoption fra forskellige vinkler. Denne adskiller sig ved den særlige blanding af magi og hverdagsrealisme.

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Stina Holdt

2015-08-06

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 21. jul. 2015

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 27. maj. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015