Gå til indholdDrengen, der blev væk : mor, mig og demensen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

425 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Journalist og antropolog Ina Kjøgx Pedersen (f. 1958) følger i denne bog sin mor Doris' (f. 1933) demenssygdom. Bogen bygger på en logbog, som hun begynder at føre i efteråret 2013


Anmeldelser (7)


1. nov. 2018

Med fokus på humor, afmagt, sorg og kærlighed beretter forfatteren i denne bog om sin mors demensforløb. Kan med fordel læses af alle med enten en privat eller professionel interesse for emnet.

Journalist og antropolog Ina Kjøgx Pedersen følger i denne bog sin mor Doris' demenssygdom. Bogen bygger på en logbog, som hun begynder at føre i efteråret 2013. Efter en kort præsentation af de medvirkende i fortællingen, er bogen delt op i fire hoveddele, der kronologisk følger moderens demensforløb. De enkelte dele beskriver de første symptomer, hen over afhængigheden af andre, definitionen af hvad et hjem er og datterens rolle som moderens advokat og forsvarer. Undervejs i forløbet opsøger Ina forskellige eksperter indenfor demensområdet, ligesom moderens naboer, venner m.fl. også kaster lys over moderens liv og erindringer. Bagerst i bogen findes litteraturliste og tidsoversigt over folk og forløb.

En velskrevet, respektfuld og medrivende fortælling om et demensforløb, der især har vægt på at finde frem til kernen i, hvem moderen er, hvilke værdier, der har fyldt hendes liv og hvordan man i demensforløbet bedst respekterer disse.

Der er kommet en del nyere bøger om forholdet til en nær slægtning med demens. Fx Momse med demens


Lidt af far


, der kombinerer den personlige fortælling med professionelle kommentarer og Lidt af far, der i stilen minder mere om denne bogDer er kommet en del nyere bøger om forholdet til en nær slægtning med demens. Fx Momse med demens, der kombinerer den personlige fortælling med professionelle kommentarer og , der i stilen minder mere om denne bogDer er kommet en del nyere bøger om forholdet til en nær slægtning med demens. Fx Momse med demens, der kombinerer den personlige fortælling med professionelle kommentarer og Lidt af far, der i stilen minder mere om denne bog.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

P [online]

Af

Ninna Anderson-Ingstrup

2019-01-21

Ugeskrift for læger [online]

Af

Mikkel Vass, Lotte Hvas

2019-02-04

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 7. dec. 2018

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 28. dec. 2018

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 16. nov. 2018

Information

Af

Niels Barfoed

d. 16. nov. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2019

Punktskrift

2019

Bog

2018

Ebog

2018