Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Dreng sluger universet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

476 sider

Udgivet

2019

Ophav

Trent Dalton(forfatter)

Jette Røssell(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


De to brødre Eli og August vokser op i Brisbane i Australien, hvor moren er narkoman og faren er alkoholiker. Sammen og hver for sig kæmper de for at bryde med det kriminelle miljø og blive velfungerende voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2019

af

af

Michael Linde Larsen

d. 3. okt. 2019

Familiedrama fra Australien med de to brødre Eli og August i centrum. I en opvækst fyldt med narko og kriminalitet kæmper de en hård og svær kamp for at blive helstøbte mennesker. Anderledes og skæv fortælling, som vil glæde fans af lange romaner med en lykkelig slutning.

I en forstad til Brisbane i Australien bor den 12 årige Eli sammen med sin mor, sin stedfar Lyle og sin storebror August. Moren er narkoman, Lyle er pusher og August er holdt op med at tale. Den mest stabile voksne i de to drenges liv er den kriminelle flugtkonge Slim. Efter en voldsom episode med det lokale kriminelle miljø, må brødrene flytte hen til deres alkoholiserede far. Her fortsætter de med at søge tilflugt i fantasien og i håbet om et normalt familieliv. Det bliver en rejse ind i familiens hemmeligheder og ind til kernen i den organiserede forbryderverden. I et efterskrift fortæller forfatteren, at bogen bygger på hans egen opvækst.

Eli og August oplever ofte alt det frygtelige gennem et filter af fantasi, og bogen er en slags blanding mellem et moderne eventyr og en socialrealistisk roman. Men underholdende er det, og selv om slutningen er noget eventyrlig, er det en roman med en bred appel.

Den store fortælling kan minde om bøger af John Irwing. Og med det eventyrlige element, midt i alt det forfærdelige, kan den minde om Et eventyrog andre bøger af Jonas T. Bengtsson, bare længere og med mere håb.


litteratursiden.dk

d. 18. maj. 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 18. maj. 2020

Australsk roman blander fiktion og forfatterens barndomserindring til en varm og magisk fortælling om opvækst i et udsat miljø og et barns fantasifulde forestillinger. Romanen begynder i 1985 og hand...


Litteratursiden.dk [online]

d. 18. maj. 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 18. maj. 2020Informationer og udgaver

2019

Bog

Trent Dalton

HarperCollins

2019

Ebog

Trent Dalton

HarperCollins

2019

Lydbog (net)

indlæser: Benjamin Hasselflug

HarperCollins Nordic