Gå til indholdDramagi : metodisk planlægning og magiske øjeblikke : drama og teater med børn og unge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

62 sider: ill.

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Anmeldelser (1)


1. jun. 2011

Værket henvender sig bredt til alle, der arbejder med dramatik i undervisningen.

Forfatteren er dramalærer med akademisk baggrund, og hendes bog er baseret på erfaringer i folkeskolen. Hendes begreb dramagi er sprogligt en sammentrækning af dramatik og magi, og som praksis anfører hun: "dramagien (skal) skabe en magisk udfoldelse i nuet både for dem på gulvet og for dem, der ser på". Som arbejdsudgangspunkt opstiller hun "Den dramagiske cirkel" med elementerne dramalærerens etik, nærvær i rummet, åben krop, sind og stemme, skuespilteknikker og dramakendskab, skabelsen og fællesskab i rummet. Bogen uddyber så disse elementer med praktiske øvelser og med omfattende referencer til såvel teaterlitteratur som udsagn fra teaterfolk. Hun er meget bevidst om det frigørende og skabende - og bevidst om farer for børnene undervejs. Dramagi er personlig udvikling i et fællesskab i en hverdag, der stiller børn over for udfordringer, og hjælper dem videre. Personlig og engageret fremstilling af emnet, nem at gå til. Med kilder og noter.

Værket er et dramapædagogisk hjælpemiddel til folkeskolen, supplerer fx Austring og Sørensen: Æstetik og læring, Boelt: Drama - kunst og pædagogik, Lynge: Anerkendende pædagogik, Roth: Sjælens fem rytmer og Vestin: Instruktion - kreativitet og ledelse.

Fortrinligt inspirerende hjælpemiddel til alle, der arbejder med dramapædagogik, skrevet til folkeskolen men anvendelig også i andre sammenhænge, fra undervisning til erhvervsliv.

Lektørudtalelse

Af

Torben Wendelboe


Informationer og udgaver

Bog

2011