Gå til indholdBøger / faglitteratur

Dramagi : metodisk planlægning og magiske øjeblikke : drama og teater med børn og unge

Del 0 af InspirationerDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

62 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for dramatikundervisning, for folkeskolen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. jun. 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 1. jun. 2011

Værket henvender sig bredt til alle, der arbejder med dramatik i undervisningen.

Forfatteren er dramalærer med akademisk baggrund, og hendes bog er baseret på erfaringer i folkeskolen. Hendes begreb dramagi er sprogligt en sammentrækning af dramatik og magi, og som praksis anfører hun: "dramagien (skal) skabe en magisk udfoldelse i nuet både for dem på gulvet og for dem, der ser på". Som arbejdsudgangspunkt opstiller hun "Den dramagiske cirkel" med elementerne dramalærerens etik, nærvær i rummet, åben krop, sind og stemme, skuespilteknikker og dramakendskab, skabelsen og fællesskab i rummet. Bogen uddyber så disse elementer med praktiske øvelser og med omfattende referencer til såvel teaterlitteratur som udsagn fra teaterfolk. Hun er meget bevidst om det frigørende og skabende - og bevidst om farer for børnene undervejs. Dramagi er personlig udvikling i et fællesskab i en hverdag, der stiller børn over for udfordringer, og hjælper dem videre. Personlig og engageret fremstilling af emnet, nem at gå til. Med kilder og noter.

Værket er et dramapædagogisk hjælpemiddel til folkeskolen, supplerer fx Austring og Sørensen: Æstetik og læring, Boelt: Drama - kunst og pædagogik, Lynge: Anerkendende pædagogik, Roth: Sjælens fem rytmer og Vestin: Instruktion - kreativitet og ledelse.

Fortrinligt inspirerende hjælpemiddel til alle, der arbejder med dramapædagogik, skrevet til folkeskolen men anvendelig også i andre sammenhænge, fra undervisning til erhvervsliv.Informationer og udgaver

2011

Bog

Marlene Cathrine Madsen

Drama