Gå til indholdDrama og teater for børn og unge : hvorfor giver det læring?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

214 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Anmeldelser (2)


15. nov. 2013

Dramabog til lærere og pædagoger, der ønsker kendskab til drama og teaters betydning for børns og unges alsidige udvikling. Bogen kan bruges til dramaundervisning i daginstitutioner og i folkeskoler - også til undervisning i fx dansk, fremmedsprog, kristendomskundskab og historie.

Bogen viser dramaundervisningens mange muligheder og metoder til at udvikle individet i fællesskabet. Med fokus på social læring gennemgår bogen dramapædagogiske metoder og teknikker - også med konkrete idéer til dramaopgaver samt bud på, hvorfor det giver mening at anvende drama og teater i undervisningen. Forfatteren giver gennem de 15 kapitler en veldokumenteret og bred gennemgang af emnet. Bogens tre bilag giver forslag til et lille dramaforløb med dramaøvelser og eksempel på teatermanuskript til "Peter Pan". Bogen er sprogligt lettilgængelig, hvilket støttes af det klare og luftige layout. Forfatteren har tidligere skrevet Af og på med rollen : drama og teater i skolen, 2004, og forskellige bøger om lege.

Der findes mange bøger om drama og teater, men ingen med så klart et fokus på læring i forhold til dramaundervisning.

Ud over fokus på dramaundervisningens sociale læring giver bogen en bred gennemgang af drama og teatervirksomhed med mange praktiske eksempler og muligheder. Bogen vil være en god inspiration og håndbog til nye såvel som garvede dramalærere.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Thorning Thagaard

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Tonny Hansen

2014-09-04


Informationer og udgaver

Bog

2013