Gå til indholdBøger / faglitteratur

Dragsholm Slot i danmarkshistorien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

293 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Det vestsjællandske Dragsholm Slot beskrives i denne fint illustrerede bog, hvor der også trækkes tråde op til fx inddæmningen af Lammefjorden og slottets nutidige status som hotel og restaurant. Helt oplagt for alle, der er interesserede i Odsherreds historie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jun. 2021

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 7. jun. 2021

Det vestsjællandske Dragsholm Slot beskrives i denne fint illustrerede bog, hvor der også trækkes tråde op til fx inddæmningen af Lammefjorden og slottets nutidige status som hotel og restaurant. Helt oplagt for alle, der er interesserede i Odsherreds historie.

Historiker Vibeke Bodi har i mange år fungeret som guide og rundviser på Dragsholm Slot, hvis historie hun derfor kender godt. Sideløbende har hun afsluttet sit historiestudium, hvor hun også har arbejdet med slottets kildestof. Alt dette har Bodi nu samlet i denne bog, der tillige med kort, billeder og fotografier fortæller Dragsholm Slots lange historie og betydning for området. Vi hører om slottets ejere, hvoraf slægten Adeler senest har sat sit præg, blandt andet med inddæmningen af Lammefjorden i 1870'erne. Noteafsnit og kilde- og litteraturfortegnelser.

En værdifuld og fornem udgivelse, der med udgangspunkt i Dragsholm Slots historie også fortæller om begivenheder i samtiden, som fik indflydelse på slottets situation.

Der er mange andre tilsvarende beskrivelser af slotte og herregårde i lignende udstyr, fx Birthe Lauritsens Gram Slot.


Historie-online.dk [online]

d. 7. jul. 2021

af

af

Poul Ulrich Jensen

d. 7. jul. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Vibeke Bodi (f. 1946)

Turbine, 1. udgave