Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Dragerkuskens brudenat : politiroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

358 sider

Udgivet

2016

Ophav

Ole Frøslev(forfatter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. 1944. En dragerkusk finder sin forlovede kvalt lige inde brylluppet. En betjent skydes ned om natten. På Station 7 må kriminalbetjent Poul Bjørner stadig sørge for ro og orden i en by, der vånder sig under tysk besættelse, mens sabotage og schalburgtage breder sig


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 15. maj. 2009

Femte selvstændige bind i serien om Station 7 og dens betjente under besættelsen. Henvender sig til læsere af kriminalromaner og især historiske romaner med gode miljøbeskrivelser. Naturligvis også til læsere af forfatterskabet. Ublodig krimi, der også kan gives til ikke-krimilæsere, fordi tidsbillede og miljøskildring har en fremtrædende plads.

Station 7 er lokalpolitistation på Østerbro. Vi er i 1944, og krigens truende og knugende pres mærkes af alle. Også af kriminalbetjent Paul Bjørner, der vanen tro må opklare en vrimmel af små og større forbrydelser i et København præget af rationeringsmærker, sabotage og modstandsgrupper. Frøslev skriver, så det er som at være der selv i den mørklagte by.

Dette er femte selvstændige bind i serien fra besættelsestidens København. Hvert bind behandler et år. Bøgerne kan i princippet læses selvstændigt, men vil vinde ved at blive læst i rækkefølge, da personernes privatliv også er et element i handlingen.

Med vanlig sikker hånd skriver Ole Frøslev her 5. bind i serien om betjentene fra Station 7. Miljøskildring og tidsbillede af et København under tysk besættelse er fornemt og detaljeret beskrevet i et fint og letflydende sprog. I denne blandes betjentene ind i modstandskampen på tætteste hold, da en kollega over hals og hoved skal væk til Sverige. For historisk interesserede læsere, for krimilæsere og for dem, der kan lide kombinationen. Forsiden har samme grafiske udtryk som seriens øvrige bind.


Berlingske tidende

d. 18. jun. 2009

af

af

Niels Houkjær

d. 18. jun. 2009


Politiken

d. 23. maj. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. maj. 2009Informationer og udgaver

2016

Bog

Ole Frøslev

People's Press, 3. udgave

2012

Bog

Ole Frøslev

People's Press, 2. udgave

2009

Bog

Ole Frøslev

People's Press, 1. udgave

2011

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Audioteket

2009

Lydbog (cd)

Ole Frøslev

Audioteket

2010

E-bog

Ole Frøslev

Nota

2009

E-bog

Ole Frøslev

People'sPress, 1. udgave

2021

Lydbog (online)

Ole Frøslev

People'sPress

2010

Lydbog (online)

indlæser: Ole Frøslev

Nota

2009

Lydbog (online)

Ole Frøslev

Audioteket

2010

Punktskrift

Ole Frøslev

Nota