Bøger / faglitteratur / samataler

Drabscheferne - de største sager


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
269 sider: ill.
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
samataler, erindringer

Beskrivelse


De to tidligere drabschefer Kurt Kragh (f. 1950) fra Rejseholdet og Ove Dahl (f. 1949) fra Københavns Politi fortæller om de største og mest spektakulære drabssager, de har efterforsket - med speciel fokus på motivet bag den ultimative forbrydelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. sep. 2016

Spændende samtalebog, hvor de to tidligere drabschefer, Ove Dahl og Kurt Kragh fortæller om de største drabssager i deres job som drabschefer. Guf for de mange, som søger autentiske kriminalsager.

Samtalebogen indledes med et afsnit, der fortæller om 7 motiver for at slå ihjel. Det er "Jalousi", "Profit", "Hævn", "Udstødelse", "Fanatisme", "Magt" og "Begær". I bogen skiftes de to tidligere drabschefer, Ove Dahl og Kurt Kragh til at besvare spørgsmål fra tv-reporteren Stine Bolther. Bogen indeholder en lang række autentiske mordsager. Her er fx "Den dræbte kørelærer", "Likvideret på bodegaen", "Kvinden i Pakistan" og "Karnevalsdrabet". Der er også 2 afsnit om den såkaldte "Amagermand". Om denne sag fortæller Ove Dahl, der var daværende drabschef, om de metoder man tog i brug i opklaringen. Man brugte fx det at lave en profil af en mulig morder. Om det siger Ove Dahl: "En profilering opklarer ikke sagerne alene, men kan selvfølgelig være en hjælp." Andre overskrifter er "Den blodige hammer", "Lufthavnsattentatet" og "Liget i baghaven". Stine Bolther har bl.a. også i samarbejde med Ove Dahl skrevet DrabschefenDrabschefen - nye sager og - nye sagerSamtalebogen indledes med et afsnit, der fortæller om 7 motiver for at slå ihjel. Det er "Jalousi", "Profit", "Hævn", "Udstødelse", "Fanatisme", "Magt" og "Begær". I bogen skiftes de to tidligere drabschefer, Ove Dahl og Kurt Kragh til at besvare spørgsmål fra tv-reporteren Stine Bolther. Bogen indeholder en lang række autentiske mordsager. Her er fx "Den dræbte kørelærer", "Likvideret på bodegaen", "Kvinden i Pakistan" og "Karnevalsdrabet". Der er også 2 afsnit om den såkaldte "Amagermand". Om denne sag fortæller Ove Dahl, der var daværende drabschef, om de metoder man tog i brug i opklaringen. Man brugte fx det at lave en profil af en mulig morder. Om det siger Ove Dahl: "En profilering opklarer ikke sagerne alene, men kan selvfølgelig være en hjælp." Andre overskrifter er "Den blodige hammer", "Lufthavnsattentatet" og "Liget i baghaven". Stine Bolther har bl.a. også i samarbejde med Ove Dahl skrevet Drabschefen og .

Interessant samtalebog, der giver et godt indblik i det metodiske arbejde opklaringen af en mordsag kræver.

Andre autentiske mordsager er fx Drab i DanmarkViden om drab eller om drabet som fænomen: Viden om drabAndre autentiske mordsager er fx Drab i Danmark eller om drabet som fænomen: .