Gå til indholdDr. Zukaroffs testamente : en bog om menneskehjernen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

558 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Om menneskehjernen. Hvordan den fungerer og hvad den kan


Anmeldelser (14)


12. nov. 2019

En snurrig, romanagtig og populærvidenskabelig bog om menneskehjernen til alle, der holder af at læse hjernehistorier.

Peter Lund Madsen (f. 1960) er læge, hjerneforsker og kendt fra "Hjernekassen". I 2006 bliver han kontaktet af den mystiske Dr. Zukaroff, som tilbyder af være Madsens mentor. Handlingen og formidlingen af stoffet udfolder sig i samtaler mellem de to på forskellige lokaliteter i Danmark og Tyskland. Bogen tager læseren med på en universets, naturhistoriens og hjernens dannelsesrejse. Med noter, litteraturlister og register.

Når man har læst bogen, har man været på en spændende dannelsesrejse i menneskehedens og hjernens udviklingshistorie, krydret med lune Madsens personlige historie og historien om Zukaroff. Lund Madsen holder af sit fag og elsker at formidle. Og det er han faktisk ret god til. Bogen er på samme tid en roman med spændingsmomenter, en dannelsesrejse og en populærvidenskabelig formidling af hjerneforskningens viden om hjernens funktion uden svære detaljer.

I forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente


Hjernen er stjernen


Din geniale dyrehjerne


Sofies verden


er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og . Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygning.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

3. okt. 2012

"HjerneMadsen" har begået en snurrig, romanagtig populærvidenskabelig bog om menneskehjernen, som man bliver glad af at læse. Den er en dannelsesrejse, og samtidig lærer læseren hvad hjernen gør for os mennesker. De, der kunne lide Sofies verden vil falde for denne.

P.L. Madsen (f. 1960) er læge, hjerneforsker og entertainer. I 2006, ifølge indledningen, bliver han kontaktet af den mystiske og martrede Dr. Zukaroff, som tilbyder af være Madsens mentor. Handlingen og formidlingen af stoffet udfolder sig i samtaler mellem de to på forskellige lokaliteter i Danmark og Tyskland. Når man har læst bogen har man været på en spændende dannelsesrejse i menneskehedens og hjernens udviklingshistorie, krydret med lune Madsens personlige historie og historien om Zukaroff. Det er noget af et kunstgreb, at Madsen indfører et alter ego, for på den måde kan han ytre sig om ting, der ikke er videnskabeligt bevis for samt skabe dynamik i beretningen, og det gør den så meget mere spændende og personlig. Gode farvetegninger af Ingeborg Nielsen og Madsens egne stemningsfulde s/h fotos.

Bogen tager læseren med på en universets, naturhistoriens og hjernens dannelsesrejse, i sin fiktive opbygning lig Gaarders filosofihistorie Sofies verden.

Hjerneforsker Lund Madsen holder af sit fag, og elsker at formidle. Og det er han faktisk ret god til. Bogen er på samme tid en roman med spændingsmomenter, en dannelsesrejse og en populærvidenskabelig formidling af hjerneforskningens viden om hjernen uden svære detaljer.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Dansk audiologopædi

Af

Birgitte Franck

Årg. 49, nr. 1 (2013)

Litteratursiden.dk [online]

Af

Erling Lykke

2013-03-04

Aktuel naturvidenskab

Af

Jens Olaf Pepke Pedersen

2012, nr. 6

Psykoterapeuten

Af

Susanne van Deurs

Årg. 21, nr. 2 (2013)

Højskolebladet

Af

Lars Andreassen

Årg. 138, mar. (2013)

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 11. okt. 2012

Jyllands-posten

Af

Dennis Nørmark

d. 24. okt. 2012

Berlingske tidende

Af

Lars Henrik Aagaard

d. 14. okt. 2012

Weekendavisen

Af

Tine Eiby

d. 19. okt. 2012

Information

Af

Tor Nørretranders

d. 30. nov. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Søren Hindsholm

d. 29. nov. 2012

Berlingske tidende

Af

Henrik Dannemand

d. 22. nov. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2012

Bog

2012

Ebog

2019

Ebog

2013

Ebog

2012

Punktskrift

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012