Bøger / faglitteratur

Doughnutøkonomi : syv principper for fremtidens økonomi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Syv principper for en økonomisk model for et bæredygtigt 21. århundrede. I stedet for de ifølge forfatteren forældede økonomiske modeller, som økonomividenskaben stadig styrer efter, gives der et bud på hvordan man kan samtænke social og miljømæssig bæredygtighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. okt. 2018

Den engelske økonom Kate Raworth opstiller i sin internationale akademiske bestseller syv principper bag det hun ser som en fremtidig bæredygtig global økonomi. For dig, som følger debatten om udviklingen af den globale økonomi. Opgavebrug mest på videregående niveau.

"I økonomi er det stærkeste redskab ikke penge, det er ikke engang ligninger. Det er en blyant. For med en blyant kan man tegne verden om". Med disse ord begynder Kate Raworth sin bog. Hun kalder sin model for "Doughnut økonomi". Første princip er "Sæt et nyt mål - fra BNP til doughnutten". Om modellen skriver Raworth fx: "Kort fortalt er den et radikalt nyt kompas til vejledningen af menneskeheden i dette århundrede". Fokus er ikke på bundlinje og BNP, men på alle menneskers behov og på at værne om den klode vi alle bor på. Andet princip er "Se det store billede". Tredje princip har overskriften: "Plej det menneskelige". Fjerde princip hedder: "Få styr på systemerne". Femte princip udfordrer: "Udform til fordeling". Sjette princip: "Læg vægt på det vedvarende" og endelig det syvende princip: "Vær agnostisk med hensyn til vækst." Kate Raworth (f. 1970) arbejder på Oxford University.

Sympatisk og interessant bog om et nødvendigt skift i den globale økonomi. Raworths model er overordentlig tankevækkende med et fokus, som favner både det globale og det bæredygtige.

En dansk bog med fokus på det globale og bæredygtige er fx Hildebrandts Fremtiden er nu.


Information

d. 12. okt. 2018

af

af

Rune Møller Stahl

d. 12. okt. 2018