Gå til indholdDoña Nicanoras hattebutik : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

346 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2010


Beskrivelse


I en lille, søvnig sydamerikansk landsby får borgmesteren ideer om at udvikle turismen, og det sætter byen på den anden ende. Planerne kommer også på tværs af Doña Nicanoras drøm om at etablere en hattebutik


Anmeldelser (2)


9. apr. 2010

Her er chancen for at anskaffe en sjov og sød historie, som vil glæde alle, der lige har brug for lidt let læsning i godt selskab, hvor man helt undgår vold, beskidt sprog og skarpe kanter. Romanen er også oplagt til sygehusbetjening og bogen-kommer.

Historien har vi hørt mange gange før: En lille søvnig landsby og dens beboere får sin ensformige og forudsigelige dagligdag forstyrret af nogle udefrakommende, og en række uforudsete og morsomme begivenheder har til følge, at gækken slippes løs. Alle forviklingerne bliver heldigvis løst, og et helt livs uforløste kærlighedsforhold kan endda endelig realiseres til sidst. Denne gang udspiller historien sig så i en lille by langt ude i en svært tilgængelig sump i et ikke nærmere betegnet sydamerikansk land, hvor der hersker en ægte mañana-stemning. Stolthed og æresbegreber er selvfølgelig anledningen til de mange forviklinger. Bogen har en fin forside og en god, appellerende bagsidetekst. Satsen er behageligt tydelig og bidrager til indtrykket af en letlæst roman.

Kirstan Hawkins' roman har samme lette anslag som for eksempel Potensgiverne af Karin Brunk Holmqvist. Det er Hawkins' første bog på dansk.

Rar og uforpligtende læsning, og den slags bøger har bibliotekerne også brug for. Den sydamerikanske stemning giver fortællingen et ekstra twist.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 10. jul. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2011

Bog

2010

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011

Lydbog (cd)

2010

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Ebog

2010