Gå til indholdDødfunden : en spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider

Udgivet

2019

genre/form

roman,

spænding,

romanerOriginaludgave

2019


Beskrivelse


62-årige Ellinor Green er samfundsforsker og antropolog. Indtil den dag hun uventet findes død i sin seng. Men hvordan er Ellinor død? Hun var tilsyneladende sund og rask. Begik hun selvmord eller blev hun myrdet?


Anmeldelser (7)


22. aug. 2019

Den 62-årige samfundsforsker og antropolog, Ellinor Green, findes en dag pludselig død i sin seng. Hun var tilsyneladende sund og rask og nu rejser spørgsmålet sig hvordan, og ikke mindst, hvorfor, hun døde. For læsere af rolige spændingsromaner.

Ellinors liv er blevet vanskeligt. Gløden er væk i hendes og den utro ægtemand, Peters, ægteskab efter 40 år. Deres datter, Sarah, lider af ortoreksi og fejlernærer sine børn. Sønnen, Martin, er alkoholiker og roder sig ud i nogle relationer af tvivlsom karakter. Som om det ikke er nok, bliver Ellinor også pludselig fyret fra sit arbejde. Men da hun en dag findes død, liggende fredsommeligt på sin velredte seng, rejser der sig flere spørgsmål. For hvad er dødsårsagen? Og begik hun selvmord eller blev hun myrdet? Svaret på Ellinors død bliver stykket sammen brik for brik, og efterhånden som puslespillet bliver lagt, afsløres sære ting om Ellinors liv og omverden.

Velskrevet og underholdende roman som er svær at lægge fra sig. Kan anbefales til alle som ønsker en spændingsroman i roligt tempo.

Der er efterhånden mange gode kvindelige krimiforfattere på hylderne. Der kan fx nævnes Elsebeth Egholm og Sara Blædel, hvoraf første bind i Egholms serie om journalisten Dicte hedder Skjulte fejl og mangler


Grønt støv


og første bind i Blædels serie om kriminalassistenten Louise Rick hedder Grønt støvDer er efterhånden mange gode kvindelige krimiforfattere på hylderne. Der kan fx nævnes Elsebeth Egholm og Sara Blædel, hvoraf første bind i Egholms serie om journalisten Dicte hedder Skjulte fejl og mangler og første bind i Blædels serie om kriminalassistenten Louise Rick hedder Der er efterhånden mange gode kvindelige krimiforfattere på hylderne. Der kan fx nævnes Elsebeth Egholm og Sara Blædel, hvoraf første bind i Egholms serie om journalisten Dicte hedder Skjulte fejl og mangler og første bind i Blædels serie om kriminalassistenten Louise Rick hedder Grønt støv.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Point of view international [online]

Af

Lotte Ladegaard

2019-09-20

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2019-11-04

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. sep. 2019

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. sep. 2019

Weekendavisen

Af

Christian Dorph

d. 20. sep. 2019

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 7. aug. 2020


Informationer og udgaver

Bog stor skrift

2020

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019