Bøger / skønlitteratur / roman

Døderummet : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
329 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman, krimi, psykologisk thriller

Beskrivelse


Krimi. Maria Krause arbejder som retsmediciner i Odense. Da en morder begynder at udse sig unge teenagepiger som ofre, bliver Maria involveret på både det professionelle og personlige plan.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2010

af

af

Michael Olsen

d. 16. aug. 2010

Døderummet henvender sig nok især til kvindelige læsere af krimier. Bogen er ikke en femikrimi, den har et lidt bredere sigte. Læsere af Susanne Stauns andre krimier vil være godt underholdt.

Hovedpersonen i Døderummet, Maria Krause, er ansat som retsmediciner i Odense og befinder sig egentlig bedst i selskab med de døde. Hun har ikke rigtig nogle gode relationer til andre levende mennesker udover hendes gode veninde, nigerianeren Nkem, der arbejder samme sted. Pludselig slår en seriemorder til på Fyn. Ofrene er teenagepiger og Maria bliver trukket ind i en sag, der på en noget sær måde rammer hende personligt. Historiens plot er velgennemtænkt, men lider lidt under, at hovedpersonen ikke virker specielt sympatisk, og den måde, som sagen påvirker hende personligt på, virker noget "konstrueret". Romanens omslag og bagsidetekst formidler bogen godt, men bagsideteksten lover dog lidt flere mysterier, end historien faktisk rummer.

Retsmedicineren som helt er en længere tradition, der går langt tilbage i tiden. Vil man læse flere krimier med (kvindelige) retsmedicinere i hovedrollen kan især Patricia D. Cornwells mange bøger om Kay Scarpetta, der sidst havde hovedrollen i romanen Dødebogen, anbefales.

Bogen har et godt udtænkt plot, med en noget speciel kvindelig retsmediciner i hovedrollen. Desværre kan det være svært at føle sympati for hende, da hun ikke umiddelbart har nogle sympatiske træk og kommer til at virke lidt "konstrueret".


Berlingske tidende

d. 27. aug. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 27. aug. 2010


Jyllands-posten

d. 26. aug. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. aug. 2010


Information

d. 3. sep. 2010

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 3. sep. 2010


Weekendavisen

d. 27. aug. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. aug. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2010

af

af

Mie Petersen

d. 6. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 9. okt. 2010

af

af

Mie Petersen

d. 9. okt. 2010


Weekendavisen

d. 10. dec. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 10. dec. 2010