Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Døden nær


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

447 sider

Udgivet

2018

Ophav

Lee Child(forfatter)

Per Vadmand(oversætter)
Genre og formroman, spænding, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

1998


Beskrivelse


Ved et uheldigt tilfælde bliver Jack Reacher kidnappet på åben gade sammen med en ung kvinde, der er kidnappernes egentlige mål. Hvilke planer har de for hende og hvem er hun?


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2019

af

af

Michael Olsen

d. 31. jan. 2019

Ved et uheldigt tilfælde bliver Jack Reacher kidnappet på åben gade sammen med en ung kvinde, der er kidnappernes egentlige mål. Hvilke planer har de for hende og hvem er hun? En spændende thriller for Jack Reacher fans eller andre, der holder af action.

Døden nærhar tidligere været udgivet på et andet forlag i 2001, men nærværende bog er en nyoversættelse. Kronologisk er det anden bog i serien om den tidligere militærpolitimand Jack Reacher. Denne gang er han så uheldig at hjælpe en ung kvinde, netop som hun bliver kidnappet på åben gade. Jack Reacher bliver taget med af kidnapperne og må tilbringe lang tid i en varevogn med hende, mens de bliver fragtet til køreturens mål: Et lille samfund af højreorienterede militsfolk, der ledes af en gal og determineret sektleder. Bogen kan læses uafhængigt af de andre i serien.

"Døden nær" er som de andre bøger om Jack Reacher spændende, selv om denne historie godt kan føles lidt lang. Det er dog kun indtil næste afsløring og hæsblæsende scene dukker op. Der er ingen tvivl om, at fans vil kunne lide historien og at nye læsere kan blive fans her.

Det er oplagt at læse de andre bøger i serien om Reacher, men ellers anbefales bøgerne om Jason Bourne begyndende med Manden uden navn.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2001

af

af

Per Månson

d. 17. apr. 2001

Jack Reacher, der også var hovedperson i Childs første bog på dansk, Falske værdier, 1998, er ved at hjælpe en ung, gangbesværet kvinde, da de bliver kidnappet på åben gade. Det er tydeligt at kvinden, der udover at være FBI-agent er datter af hærens stabschef og guddatter af præsidenten selv, er målet, mens Jack - desværre for kidnapperne - kun er et tilfældigt vidne, der ryger med i farten. Jack er nemlig tidligere super-super elitesoldat og kvinden, Holly, er absolut heller ikke ueffen med skydejern og krykke. Bogen starter meget kliché-agtig med de gode, gode helte og totalt imbecile og afstumpede skurke, men den retter sig hurtigt. Gidseltagerne er fra en privat hær i Montanas øde bjerge, og de vil bruge Holly som gidsel, når de påtænker at gøre området uafhængigt af USA og det forbryderiske verdenssamfund. Beskrivelsen af hærens ideologi og dens karismatiske leder og de magtstrukturer, subkulturen er baseret på, er faktisk interessant, og selv om Jack og Holly kan stort set alt, er det ikke nok før til allersidst, så selv om der ikke er den store spænding om udfaldet, bliver romanen alligevel medrivende og spændende med overraskelser undervejs, der viser, at historien alligevel ikke kun er sort og hvid.


Berlingske tidende

d. 19. maj. 2001

af

af

Keld Nissen

d. 19. maj. 2001


Politiken

d. 16. jun. 2001

af

af

Thomas Harder

d. 16. jun. 2001Informationer og udgaver

2018

Bog

Ved Per Vadmand

Jentas, 1. udgave

2001

Bog

Lee Child

Forum

2018

Ebog

Ved Per Vadmand

Jentas

2019

Lydbog (net)

indlæser: Mikkel Bay Mortensen

Jentas

2014

Lydbog (net)

indlæser: Lars Junker Thiesgaard

Danmarks Blindebibliotek

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mikkel Bay Mortensen

Jentas,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2019

Lydbog (cd)

indlæser: Mikkel Bay Mortensen

Jentas,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2003

Lydbog (bånd)

indlæser: Lars Thiesgaard

Danmarks Blindebibliotek