Bøger / skønlitteratur / roman


Detaljer

Seneste udgave, e-bog


Sprog
dansk
Omfang
316 sider
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
roman, krimi, romaner

Beskrivelse


Thor Belling får ferien i Sverige spoleret, da han involveres i en dramatisk sag med danske forbindelser. Hans makker Anita Hvid hjælper med fra Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 19. dec. 2014

Det danske makkerpar Anita Hvid og Thor Belling på ferie i Sverige involveres i en drabssag, og så er ferien slut. For alle krimilæsere - især dem der har læst de første bind i serien.

Samtidig med at Bellings bil bryder sammen under en ferie i Sverige, forsvinder en dansk kvinde fra rastepladsen. Hun boede på en ødegård sammen med sin mand, og det viser sig, at hun er dræbt. Der er spor til parrets danske familie, så Belling lånes ud til det svenske politi, og Hvid hjælper fra Danmark. Sagen eskalerer frem mod den dramafyldte afslutning, og parret sendes bagefter af deres chef på tiltrængt rigtig ferie på Mallorca.

Det kendte makkerpar er ligeså effektive i Sverige, i dette nye bind i serien som tidligere, og historien er også velkomponeret og fortalt i vanlig velfungerende stil. Den nye lokation tilfører ny lokalkolorit til serien. Der er tale om en elementært spændende hyggelæsningskrimi.

Forholdet mellem Hvid og Belling udvikler sig kun lidt fra tidligere bind, og bogen kan læses uafhængigt af de øvrige bøger i serien, men føjer sig fint ind i rækken som nr. 7. I midterfeltet af danske og svenske krimier og på niveau med både de tidligere bind og stadig med lidt oldschool over sig - lidt som Kirsten Holst. Serien er niveauet under fx Tursten og Egholm.