Bøger / skønlitteratur / roman

Døden i Gentofte : krimi

Del 2 af Uskyld

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
359 sider
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Krimi. Københavnerdrengen Sigøjner bliver indblandet i et mord på en ældre dame. Det bringer ham til rigmandskvarteret i Gentofte, hvor han kommer i kløerne på en sexet oversygeplejerske, men også en bande terrorister, der ikke står tilbage for noget i jagten på deres mål.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 2. sep. 2015

Københavnerdrengen Sigøjner bliver indblandet i et mord på en ældre dame. Det bringer ham til Gentofte og i karambolage med en sexet oversygeplejerske, men også en bande terrorister. Især for mandlige krimislugere.

"Døden i Gentofte" er anden del i serien om teenageren Sigøjner, der begyndte med romanen "Uskyld". I nærværende roman dør en ældre kvinde, der bor på det plejehjem, som Sigøjner arbejder på. Han synes, at der er noget mistænkeligt ved dødsfaldet og sætter sig for at undersøge det nærmere. Det bringer ham til Gentofte, der på mange måder er anderledes i forhold til det arbejderkvarter, han kender til i København. I Gentofte møder han både åbenlyse farer i form af terrorister, men også personer, hvis hensigter er sværere at aflæse. Heriblandt en meget sexet oversygeplejerske, der er meget interesseret i Sigøjner.

"Døden i Gentofte" foregår i 1978 og giver et meget godt tidsbillede af Danmark dengang. Bogen er bedre end første del i serien, men nogle af personerne virker lidt karikerede. Alligevel kan man fornemme forfatterens sympati for sine personer. Et langt handlingsforløb om terroristerne fuser lidt ud, mens bogen følger sit hovedplot til dørs.

Om et øjeblik i himlen er også en krimi, der foregår i Danmark i 1970'erne.


Jyllands-posten

d. 13. apr. 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. apr. 2016