Gå til indholdDøden i Bellonaklubben : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

295 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi hvor Lord Peter Wimsey får til opgave at undersøge omstændighederne ved den gamle general Fentimans død i en eksklusiv London-klub i 1920'erne


Anmeldelser (1)


5. aug. 2011

Læsere af klassiske engelske gentlemanskrimier kan glæde sig over, at der siden sidste år nu er blevet genudgivet fire af Dorothy L. Sayers' krimier med den karismatiske Lord Peter Wimsey. Kender man Sayers' overklassemiljø og Lord Peters skarpe hjerne og evner udi deduktion, ved man præcis, hvad man har i vente.

Vi er i London i 1920'erne, hvor den aristokratiske og excentriske Lord Peter Wimsey er kendt for tidligere at have opklaret nogle kriminalsager. Da en 90-årig general findes død i Lord Peters egen klub, og da det af hensyn til fordelingen af en ikke ubetydelig arv efter generalen og dennes søster er afgørende at kunne fastslå det nøjagtige dødstidspunkt, træder Lord Peter i karakter. Lord Peter fører en række mere eller mindre nærgående samtaler med medlemmerne af Bellonaklubben og med den gamle generals familie og omgangskreds. Ikke overraskende er han i stand til at se bag om løgne og tvetydige forklaringer, og ugerningsmanden får som fortjent i denne stemningsfyldte krimi fra en svunden tid.

Dorothy L. Sayers' (1893-1957) Døden i Bellonaklubben udkom første gang på dansk i 1937 under titlen Mysteriet i Bellonaklubben og senest i 1983. Oversættelsen i den nye udgave er revideret og sprogligt opdateret og fremstår læseværdig, og den er tilmed trykt i et læsevenligt layout. Oplagt for læsere af Agatha Christies ligeledes klassiske krimier.

Velfungerende genudgivelse af en hyggelig klassisk engelsk kriminalroman, som der nok skal være læsere til.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011