Gå til indholdDøden & co


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

313 sider

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Da Lucas' far, den aparte matematikprofessor, pludselig dør, bliver han kastet ud i en krise, hvor han gennem litteratur, musik og rejser forsøger at tage et opgør med sin afdøde far og finde sin egen identitet


Anmeldelser (5)


10. jan. 2012

Tro ikke, at denne bog er en krimi. Det er derimod en speciel svensk roman om en ung mands faderopgør og søgen efter identitet, og med sin hastigt associerende skrivestil og intertekstualitet er det en roman for vante og kapable læsere. Kongenialt omslag.

Lucas er filminstruktør og omkring 30, da hans far, den aparte og fallerede matematikprofessor, dør. Lucas har altid haft et problematisk og uafklaret forhold til sin far, og dennes pludselige død får hans verden til at bryde sammen. Han dyrker døden som begreb på nettet, i litteraturen og i musikken, altimens han kredser om sit forhold til faderen. I et forsøg på at finde orden i kaos rejser Lucas til Thailand og Philippinerne - eller er det kun i tankerne, han rejser? Der foregår rigtig meget i Lucas' hoved, og som læser må man holde sig fast for at følge ham i hans maniske og overgearede tempo, og de mange bizarre digressioner kræver også sit. Absolut en velskrevet roman, men den er ikke lettilgængelig.

Hovedpersonen Lucas deler næsten navn med forfatteren Lukas Moodysson (f. 1969), der er forfatter og instruktør, bl.a. til filmen Fucking Åmål. Døden & co er hans første udgivelse på dansk, og kender man lidt til Moodyssons biografi, vil man uvilkårligt spekulere på, hvor selvbiografisk romanen er. Der er lidt Karl Ove Knausgård over romanen, men hvor Knausgård kan læses relativt bredt, er Moodysson forbeholdt de få.

Hæsblæsende svensk roman om død, faderopgør og identitet. En anderledes læseoplevelse for vante læsere.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 25. feb. 2012

Jyllands-posten

Af

Johnny Harboe

d. 15. feb. 2012

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 5. mar. 2012

Weekendavisen

Af

Lars Bonnevie

d. 17. feb. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2012

Bog

2011