Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Døde piger sladrer ikke : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

265 sider

Udgivet

2018

Ophav

Christine Jønck(forfatter)

Susanne Jespersen(redaktør)
Genre og formroman, krimi, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Krimi. 16-årige polske Irina bliver solgt som sexslave i Danmark af sin fordrukne far. Ingen slipper levende fra det snuskede bordel, hvor hverdagen byder på tæsk, stoffer og voldtægt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. sep. 2018

16-årige polske Irina bliver solgt som sexslave i Danmark af sin fordrukne far. Ingen slipper levende fra det snuskede bordel. Stærk roman om trafficking for alle, der er interesserede i emnet eller som baggrund for opgaveskrivning på gymnasieniveau.

Da Irinas mor dør, er hun og hendes 2 mindre søskende overladt til deres fordrukne far i en mindre by i Polen. Irina skal sørge for sine søskende, mens hun frygter faderens seksuelle overfald. Hun drømmer om at slippe væk fra det store ansvar, men en dag kommer faderen hjem med 2 danske mænd, som bedøver hende og smugler hende til Danmark. Her venter et usselt liv fyldt med tæsk, mishandling og prostitution. Når pigerne ikke kan bruges længere, bliver de afhentet af massemorderen Doktor Død. Ingen slipper væk, men måske har Irina alligevel en chance. Det kræver alt hendes mod at turde risikere sit liv for at kunne redde de andre piger på bordellet.

Stærk beretning om et desværre aktuelt emne. Både den lange indledning om livet i Polen og sidehandlingen om massemorderen Doktor Død kommer til at tage for meget plads i forhold til bogens egentlige ærinde om at sætte fokus på trafficking. Alligevel er det en vigtig bog, som man ikke kan lægge fra sig og som løfter et vigtigt slør for den kvindehandel, der også foregår lige her i lille Danmark.

Jakob Weinreichs Mørkets stemmebruger krimigenren til at sætte fokus på emnet.Informationer og udgaver

2018

Bog

Christine Jønck

DreamLitt, 1. udgave

2021

Ebog

Christine Jønck

Bauers, 2. e-bogsudgave

2018

Ebog

Christine Jønck

DreamLitt, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Bettina Haucke

DreamLitt