Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Døde børn glemmer ikke


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En fanatisk sekt flytter ind i den lille bys nedlagte hotel, hvor der efter krigen boede uønskede tyske flygtninge. Gennem drengene Lucas og Mick væves uhyggelige hændelser fra de to tidsaldre sammen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2010

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 19. okt. 2010

Krimi/gyser til selvstændig læsning fra ca. 12 år.

Forfatteren har i flere tidligere bøger vævet begivenheder fra forskellige tidsaldre sammen. Det gør hun også i denne historie, og det er der kommet en særdeles spændende krimi/gyser ud af. En fanatisk religiøs sekt er flyttet ind i den lille bys nedlagte hotel, som efter krigen blev brugt som flygtningelejr for uønskede tyske flygtninge, som havde søgt til Danmark. Lucas - søn af den lokale præst, der vil have sekten væk fra byen - bliver venner med drengen Mick fra den religiøse sekt. Mick føler sig konstant truet af sektens leder, der vil uddrive de onde kæfter i drengen, samtidig med at Lucas modtager trussels-smser for sin optræden i en tv-dækning af historien om sekten. Drengene forsøger at rede trådene ud og hvirvles derved ind i en spændende handling, hvor fortid og nutid blandes sammen på en både tankevækkende og nervepirrende måde. Historien er velskrevet og velfortalt, og vi får et godt billede af de to drenge og af nogle af de mekanismer, der ligger til grund for had til og angst for det fremmede.

Forfatteren har tidligere i fx Sort sorg, 2009, vævet begivenheder fra en nær fortid sammen med nutidige temaer på en vellykket og tankevækkende måde.

Alt i alt en god og velskrevet krimi/gyser, hvor et tema fra fortiden, de tyske flygtninge i Danmark i 1945, på en vellykket og perspektiverende måde blandes sammen med et af nutidens temaer; énmandsdrevne fanatiske religiøse sekter, der slår sig ned i små bysamfund.


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 1 (2011)

af

af

Martin Blok Johansen

Årg. 64, nr. 1 (2011)