Gå til indholdDNA og slægtsforskning for begyndere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

72 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Introduktion og fif til slægtsforskning ved hjælp af DNA-undersøgelser


Anmeldelser (1)


19. feb. 2020

Viden om DNA samt slægtsforskning for begyndere. Henvender sig til nybegyndere som ønsker grundig introduktion til DNA og slægtsforskning.

Forfatter og Slægtsforsker Michael Dupont skriver, at det i dag er svært at forestille sig slægtsforskning før den digitale revolution og at DNA er det sidste nye indenfor slægtsforskning. Over kapitler som "Forskellige typer DNA", "DNA, nukleotider og kromosomer", "Hvad er et ægte match - og et falsk match", "Guide til Family Tree DNA", "Upload af testresultater til MyHeritage og GEDmatch", "Uoverensstemmelser mellem kirkebøger og DNA", "Farvelæg dine kromosomer med DNA Painter" m.fl. giver forfatteren en introduktion til viden om DNA samt dets betydning for slægtsforskning. Dupont beskriver også de forskellige firmaer som tilbyder DNA-undersøgelser for slægtsforskere, som ønsker viden om ophav samt kontakt til slægtninge. Med bl.a. anbefaling af hjemmesiden www.familytreedna.com skriver forfatteren også, at man ikke kan være gammeldags slægtsforskning foruden. Sidst i bogen finder man hjælp og litteratur til viden, samt register.

Bogen egner sig bedst til de entusiastiske slægtsforskere som har stor interesse for DNA og ønsker at lære om slægtsforskning i tilknytning. Bogens slår slag for at DNA og slægtsforskning er uadskillelige og vil fylde mere i fremtiden, hvilket bekræftes af bogens indhold.

Af andet relevant litteratur findes: Ny i slægtsforskning?


Forstå dit DNA


og Forstå dit DNAAf andet relevant litteratur findes: Ny i slægtsforskning? og Af andet relevant litteratur findes: Ny i slægtsforskning? og Forstå dit DNA.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara


Informationer og udgaver

Bog

2020