Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Djævelens værk : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

284 sider

Udgivet

2017

Ophav

Lotte Petri(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Krimi. Et mord bliver begået på Assistens Kirkegård og ved obduktionen opdager knogleekspert Josefine Jespersen, at der er ridset et kors ind i kraniet. Snart bliver der talt om Djævelens værk, da flere mord med samme signatur dukker op


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 28. mar. 2017

Et bestialsk mord bliver begået på Assistens Kirkegård og snart kommer flere mord til. Alle ligene får ridset et kors ind i kroppen og nogen taler om Djævelens værk. For alle krimielskere, der holder af blodige krimier.

Over 1000 skeletter skal flyttes fra Assistens Kirkegård for at gøre plads til den nye metro. Retsantropologen Josefine Jespersen leder arbejdet med at flytte gravene. En aften bliver en kollega brutalt myrdet og smidt i en grav. Obduktionen viser, at der er ridset et kors ind i kraniet. Politiets efterforsker Alexander Damgaard skal opklare mordet, snart findes flere lig og alt tyder på, at en satanistisk morder er på spil. En katolsk præst bliver konsulteret og han er ikke i tvivl om, at Djævelen er indblandet og at gravåbningerne har åbnet en port til det onde. Lotte Petri har tidligere udgivet Den 5. plage, som har Selma Eliassen som hovedkarakter.

Mange mord bliver begået i denne nye bog med Josefine Jespersen i hovedrollen, lidt for mange til at plottet er troværdigt. Ellers er det en spændende krimi, hvor historien bærer præg af god og interessant research. Som læser skal man ikke være bleg for udpenslede mordscener.

Før døden lukker mine øjnehar ligeledes en retsantropolog som hovedkarakter og ellers kan man ty til Cornwells serie om Scarpetta. Petri kan sammenlignes med en forfatter som Anna Grue.


Politiken

d. 4. nov. 2017

af

af

Rasmus Bech

d. 4. nov. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Lotte Petri

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2017

Ebog

Lotte Petri

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Iben Haaest

Nota

2017

Lydbog (net)

indlæser: Iben Haaest

Lindhardt og Ringhof

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Iben Haaest

Audioteket