Bøger / faglitteratur

Djævelen på jobbet : om psykisk arbejdsmiljø, mobning og løsninger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
121 sider
Udgivet
2003

Beskrivelse


Med udgangspunkt i en række cases om mobning på arbejdspladsen gives et bud på hvad såvel den enkelte medarbejder som virksomheden eller organisationen kan gøre for at komme mobningen til livs.

Indhold

Djævelske historier fra dagligdagen ; Artikler og anden litteratur ; Djævelske psykologiske spil ; Det er et ledelsesmæssigt ansvar ; Kreativitet - eller mangel på samme ; Der er heldigvis andre måder - hvad gør de bedste? ; Hvad kan den ansvarlige leder gøre? Se efter tegn ; Seksuel chikane - modbydeligt og uværdigt ; Energi-givere og energi-drænere ; Stress og udbrændthed ; Hvad kan du som offer og som leder gøre?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. feb. 2003

Dårligt psykisk arbejdsmiljø er et stort problem i danske virksomheder. Det er ikke bare ødelæggende for dem det rammer, det er også dyrt for erhvervslivet. Der er derfor al mulig grund til at beskæftige sig med det. Thorbjørn Jørgensen, der er konsulent, foredragsholder og forfatter, går frisk til biddet i "Djævelen på jobbet". Gennem cases og eksempler beskriver han mange sider af problemet, ligesom han leverer forslag til løsninger. Desværre mangler bogen - både hvad angår sprog og redaktion - meget i at fungere overbevisende. Dokumentationen er gennemgående utilstrækkelig, og løsningsforslagene banale. Helt ødelæggende for bogens anvendelighed er dog, at Jørgensens egen holdning til mennesker med andre meninger end hans er så unuanceret, at enhver redelighed forsvinder. Således betegner han en tidligere kollega, der har påstået sig udsat for psykisk terror af TJ og andre kolleger som "...det dummeste og mest lede menneske jeg kender" ligesom et argument mod et af hans udsagn betegnes som lige til "...at brække sig over". Hverken på det praktiske eller det teoretiske plan er bogen således tilstrækkelig for den, der vil beskæftige sig med de komplicerede mekanismer, der gemmer sig bag et dårligt psykisk arbejdsmiljø.