Gå til indholdBøger / faglitteratur

Dit sociale barn : hvordan gruppen påvirker dit barn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

217 sider

Udgivet

2022

Ophav

John Aasted Halse(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre, for pædagoger, for lærere


Beskrivelse


Hvem påvirker dit barn og på hvilken måde? Hvordan trives dit barn i sociale gruppesammenhænge, og hvordan kan du som forælder støtte dit barns trivsel gennem tilknytning? Lettilgængelig fagbog for forældre, der vil vide mere om deres barns sociale udvikling. Bogen kan også bruges af studerende på de pædagogiske uddannelser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2022

af

af

Christine Christensen

d. 18. feb. 2022

Hvem påvirker dit barn og på hvilken måde? Hvordan trives dit barn i sociale gruppesammenhænge, og hvordan kan du som forælder støtte dit barns trivsel gennem tilknytning? Lettilgængelig fagbog for forældre, der vil vide mere om deres barns sociale udvikling. Bogen kan også bruges af studerende på de pædagogiske uddannelser.

Gennem sit forfatterskab og arbejdsliv har forfatteren i mange år sat sit præg på debatten om børn og unges forhold. Denne gang beskriver han børn og unges sociale liv og især påvirkningen fra de mange gruppesammenhænge, barnet indgår i. Bogen indledes med et kort teoriafsnit om tilhørsforhold og er derefter opdelt i tre dele. Første del omhandler børns sociale udvikling og intelligens. Anden del fortæller om børns sociale arenaer, familie, dagtilbud, skole og fritid, og endelig behandler sidste del nogle af gruppesamspillets skyggesider, som mobning, angst og ensomhed. Bogen slutter med litteraturliste og stikordsregister.

Introduktion til børn sociale liv i et lettilgængeligt sprog med mange eksempler og forklaringer på de brugte begreber. Bogen kan give forældrene et overblik over børns udvikling og hjælpe dem til en bedre forståelse af børns ressourcer i forskellige (konflikt)situationer.

Kort & godt om tilknytningSocial kompetence


handler om barnets tilknytning til andre, men ikke så meget om gruppedynamik. Social kompetence omhandler også børns sociale udvikling, men henvender sig primært til lærereKort & godt om tilknytning handler om barnets tilknytning til andre, men ikke så meget om gruppedynamik. omhandler også børns sociale udvikling, men henvender sig primært til lærere.


Sundhedsplejersken

Årg. 44, nr. 4 (2022)

af

af

Birgitte Danielsen

Årg. 44, nr. 4 (2022)Informationer og udgaver

2022

Bog

John Aasted Halse

Frydenlund, 1. udgave

2022

Ebog

John Aasted Halse

Frydenlund, 1. epub-udgave