Bøger / faglitteratur

Dit sensitive barn : en guide til en bedre hverdag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
282 sider
Udgivet
2016
Målgruppe
for forældre, for lærere, for pædagoger

Beskrivelse


Med baggrund i både egne erfaringer og erfaringer fra forældre til ca. 60 sensitive børn giver forfatteren introduktion til forskningen i personlighedstrækket og redegør for fem-faktor-modellen - fem grundlæggende personlighedstræk. Desuden gives tips og gode råd til håndtering af hverdagen med et særligt sensitivt barn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 29. jan. 2016

Interessen for det særligt sensitive personlighedstræk er stærkt stigende. Denne bog er en pædagogisk, velskrevet og anvendelig introduktion og guide til forældre med særligt sensitive børn samt lærere, pædagoger og terapeuter.

Forfatteren er cand. pæd. i pædagogisk psykologi. Hendes bog skrevet på baggrund af erfaringer fra forældre til knap 60 særligt sensitive børn om deres hverdag med børnene, samt personlige erfaringer med hendes eget særligt sensitive barn. Bogen giver først en introduktion til forskningen i personlighedstrækket og redegør for fem-faktor-modellen, en opregning af fem grundlæggende personlighedstræk. Herefter er bogen formet som en guide med tips og gode råd til håndtering af hverdagen med et særligt sensitivt barn, hjemmeliv, institutionsliv, venskaber og højtider for eksempel. I et kort kapitel optræder citater fra undersøgelsen, iagttagelser forældrene har gjort af deres børn. Til slut sættes det særligt sensitive personlighedstræk i forhold til forskellige diagnoser som ADHD, autisme, OCD og angst.

Bogen fremstår som en helstøbt og gennemarbejdet guide lige til at gå ombord i for målgruppen. Forfatteren kommer godt omkring og i dybden med emnet. Stoffet formidles pædagogisk kompetent og velformuleret i et lydefrit sprog, der letter læsningen og forståelsen.

Sensitive børn er en lignende seriøs titel om det populære emne på dansk.