Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurer

Del 18 af APP-bog

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
23 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav
Sværhedsgrad

let at læse, for begynderlæsere

let: 15

Målgruppe

For 7-8-årige

Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


Anvendelse/målgruppe/niveau Frilæsning til børn på 7-8 år. Indeholder QR-koder, så bøgerne kan blive læst op via smartphone eller tablet Beskrivelse Siderne har sorte rammer tegnet som et krat. Det giver en fornemmelse af, at læseren sidder inde i en skov og kigger ud på sletterne, hvor dinosaurerne går. Efter en kort introduktion om, hvornår dinosaurerne levede, præsenteres 11 forskellige arter hen over hver sit dobbeltopslag. Præsentationerne er helt ens: Dyret er tegnet og malet, og teksten indeholder dyrets navn, om det er en kødæder/planteæder, hvor lang den kunne blive, og hvor meget den vejede. Teksten er sat med store typer og hvid skrift nederst på siden i den sorte ramme. Ved siden af teksten er en silhuet af et menneske og dyret, så man kan se størrelsesforholdet Sammenligning Fra samme forlag er udkommet Vores solsystem, som minder om denne udgave. Af en fagbog at være er der meget få informationer. Den letteste fagbog på markedet om dinosaurer er Dinosaurer i serien Første fakta fra 2004, men den indeholder mange flere oplysninger, end denne nye bog gør Samlet konklusion Måske vil målgruppen synes, det er sjovt at sammenligne længde og vægt på dyrene. Tekstens ensartethed vil sikkert virke trættende på andre Lektør: Inge Lykke.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 24. feb. 2014

Frilæsning til børn på 7-8 år. Indeholder QR-koder, så bøgerne kan blive læst op via smartphone eller tablet.

Siderne har sorte rammer tegnet som et krat. Det giver en fornemmelse af, at læseren sidder inde i en skov og kigger ud på sletterne, hvor dinosaurerne går. Efter en kort introduktion om, hvornår dinosaurerne levede, præsenteres 11 forskellige arter hen over hver sit dobbeltopslag. Præsentationerne er helt ens: Dyret er tegnet og malet, og teksten indeholder dyrets navn, om det er en kødæder/planteæder, hvor lang den kunne blive, og hvor meget den vejede. Teksten er sat med store typer og hvid skrift nederst på siden i den sorte ramme. Ved siden af teksten er en silhuet af et menneske og dyret, så man kan se størrelsesforholdet.

Fra samme forlag er udkommet Vores solsystem, som minder om denne udgave. Af en fagbog at være er der meget få informationer. Den letteste fagbog på markedet om dinosaurer er Dinosaurer i serien Første fakta fra 2004, men den indeholder mange flere oplysninger, end denne nye bog gør.

Måske vil målgruppen synes, det er sjovt at sammenligne længde og vægt på dyrene. Tekstens ensartethed vil sikkert virke trættende på andre.