Bøger / faglitteratur

Din økonomi : en bog om tid og penge


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til og gennemgang af de forskellige økonomiske problemstillinger, enhver privatperson kommer ud for. Hovedbudskabet er, at man skal tænke frem og tænke over, hvor lang tid man bruger på sin økonomi i forhold til, hvad man får ud af det. Desuden skal man overveje sit temperament og sin risikoprofil.

Indhold

Dig og din økonomi (Formålet med økonomisk aktivitet ; Grundlæggende problemer og mønstergenkendelse ; Kend dig selv ; Tid er (flere og flere) penge ; Kend din økonomi ; Livsindkomst, forbrug og arv ; Opsparing og belønning ; Risiko og risikospredning : del dit gods i 7-8 dele ; Risiko og forsikring ; Risiko og spil - og spillelyst ; Hvad siger psykologerne?) ; De finansielle omgivelser (Fup og fiduser ; Informationssamfundet - og DAKOLOS-teorien ; Pension : uoverskuelighed og det frie valg ; Hvor god en investering er aktier egentlig? ; Performancemåling og sandsyndlighedsteori ; Investeringsforeninger, risikopræmier og risikospredning ; Den vanskelige rådgivning ; Principal-agent-problemet ; Banken, pressen, vennerne og dem med de gode tilbud ; Centrale danske skattesatser ; Rate- og kapitalpension : hvad er mulighederne?) ; Privatøkonomiske problemstillinger (Valg af bank ; Børn, lejlighed og ulejlighed ; Investering i kunst, vin, platter og andre platheder ; Spekulation som hobby for rigmænd ; Ægteskab og samliv - hvad er en rimelig kontrakt? ; Er du god til at være god? ; Ferieøkonomi ; Boligøkonomi - lån og risiko)


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2005

af

af

Søren Brunbech

d. 12. aug. 2005

To fremtrædende danske universitetsøkonomer har skrevet en klog og morsom bog om vores private økonomi. Med deres faglige ballast kaster de et kritisk blik på alle de aktører, der så gerne vil give os gode råd om, hvordan vi skal forvalte vores penge, og de prøver at give læseren en indsigt, så vi undgår de værste faldgruber. Hverken avisernes pengesider, bankrådgiverne, Dansk Aktionærforening, Forbrugerrådet eller naboen har nødvendigvis den fulde økonomiske indsigt, og i hvert fald har de ofte deres egne interesser at varetage. Forfatterne tager fat på emner som lån, pension, investering og forsikring og viser hvilke ofte komplicerede økonomiske beregninger, der ligger bag de beslutninger, man skal træffe. Derfor kan man vel sige, at det er et held, at konklusionen ofte er, at det er fornuftigt ikke at foretage sig noget. Regner man efter er der forbavsende lille forskel på, om man vælger den ene eller den anden bank, der er ingen penge at hente i hverken kunst eller juleplatter, når auktionsgebyret er betalt, og har man en formue siger al økonomisk beregning, at man ikke skal skifte investeringsobjekt hvert eller hvert andet år. Man bliver ved læsningen både godt underholdt og klogere på økonomi. Til den primære målgruppe hører typisk læsere af tidsskriftet Penge og privatøkonomi.


Weekendavisen

d. 30. dec. 2005

af

af

Frede Vestergaard

d. 30. dec. 2005


Jyllands-posten

d. 13. feb. 2008

af

af

Henrik Ørholst

d. 13. feb. 2008


Jyllands-posten

d. 17. aug. 2005

af

af

Henrik Ørholst

d. 17. aug. 2005


Jyllands-posten

d. 14. dec. 2005

af

af

Henrik Ørholst

d. 14. dec. 2005


Finans/invest

Udg. nr. 258 = 2005, nr. 8

af

af

Michael Møller

Udg. nr. 258 = 2005, nr. 8


Nationaløkonomisk tidsskrift

Bd. 143, nr. 3 (2005)

af

af

Kim Valentin

Bd. 143, nr. 3 (2005)