Bøger / faglitteratur / biografier

Diktatoren i Damaskus : et portræt af Bashar al-Assad


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
248 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Et personligt portræt af Syriens præsident Bashar al-Assad (f. 1965), der imod alle forudsigelser har overlevet en folkelig opstand og ni års blodig krig, hvor mere end 500.000 mennesker er blevet slået ihjel og millioner drevet på flugt.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 2. apr. 2020

Konflikterne i Syrien er mange, og i spidsen for det hele står en mand, Bashar al-Assad, Syriens enerådende præsident. Portræt af Bashar al-Assads usædvanlige vej til magten. Til interessere i konflikten i Syrien.

At sige Bashar al-Assad er roden til alt ondt i Syrien er en overdrivelse, for det ligger mange komplekse konflikter og uoverensstemmelser under overfalden. Bashar al-Assad har som præsident redet flere storme af, selvom han måske ikke syner som den stærkeste leder. I denne bog af Adam Holm tegnes et portræt af Syriens diktator Bashar al-Assad. Holm fortæller om al-Assad noget anderledes vej til magten. Om en mand der egentlig var taget til London for af være øjenlæge men, efter brorens død, tog tilbage til Syrien for at blive en del af det regerende Baath-parti, og senere leder af landet.

Holms bog om al-Assad er et grundigt og læseværdigt portræt af en mand, der på mange måder er en usædvanlig diktator, der både virker kejtet og godmodig, men samtidig koldblodig og nådesløs. Holm skriver kækt og skarpt. Bogen er nem at læse, trods den store kompleksitet i landet.

Af andre bøger om borgerkrigen i Syrien og årsagerne dertil findes bl.a. En by i krigDu må ikke græde - for så mister du blodOver grænsen, Du må ikke græde - for så mister du blod og Over grænsenAf andre bøger om borgerkrigen i Syrien og årsagerne dertil findes bl.a. En by i krig, og Over grænsenAf andre bøger om borgerkrigen i Syrien og årsagerne dertil findes bl.a. En by i krig, Du må ikke græde - for så mister du blod og .


360°-verden i udvikling

Årg. 47, nr. 3 (2020)

af

af

Rasmus Alenius Boserup

Årg. 47, nr. 3 (2020)


Berlingske tidende

d. 30. apr. 2020

af

af

Peter Nedergaard

d. 30. apr. 2020


Kristeligt dagblad

d. 25. juni 2020

af

af

Hanne Foighel

d. 25. juni 2020


Jyllands-posten

d. 30. juli 2020

af

af

Mikael Jalving

d. 30. juli 2020


Weekendavisen

d. 1. maj 2020

af

af

Puk Damsgård Andersen

d. 1. maj 2020