Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Diegesis : romaner 2012-2016


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

198 sider

Udgivet

2019

Ophav

Henrik Nor-Hansen(forfatter)

Allan Lillelund(oversætter)
Genre og formroman, samfundskritik

Beskrivelse


Tre kortromaner, hvor der i en kortfattet, upersonlig og rapporterende stil fortælles om mennesker, der bliver udsat for vold eller psykosociale stressbelastninger, hvilket får store konsekvenser for dem selv og samfundet


Indhold

  • En redegørelse for et rejsestipendie 2010

  • En kort evaluering af psykosocialt stress

  • Termin : en fremstilling af vold i Norge


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 20. mar. 2019

Tre originale kortromaner om mennesker, der bliver udsat for vold eller psykosocial stress, hvilket får alvorlige konsekvenser for dem selv og samfundet. For læser af eksperimenterende nordisk litteratur og litterære feinschmeckere.

Henrik Nor-Hansen, f. 1967, er bosat i Stavanger. Han var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2017 for Termin. Nu udgiver Silkefyret denne, sammen med to andre af hans kortromaner i ét bind. I " en fremstilling af vold i Norge" oplyses vi i en kortfattet og rapporterende stil om Kjetil Tuestad fra Stavanger-egnen, der bliver udsat for et voldeligt overfald, som i de næste mange år lader ham opleve en række neuropsykiatriske senskader. I "En redegørelse for et rejsestipendie" forelsker en norsk forfatter sig i en afdød kvinde i Toronto, og i "En kort evaluering af psykosocialt stress" introduceres vi for Halvor Leland, der skal forske i skovsnegle. Kort tid efter kører han ind i en folkemængde i Stavanger centrum. Det viser sig, at han gennem flere år har været udsat for en del psykosocial stressbelastning.

Fantastisk udgivelse, som bereder læseren en sjælden oplevelse. Forfatterens upersonlige og rapporterende stil, tonefaldet, gør stort indtryk, sammen med alt det usagte, som alligevel siger en utrolig masse.

Nor-Hansen er i liga med andre store norske forfattere, som fx Askildsen, Espedal, Gulliksen og Faldbakkens The HillsBegyndelser


og Tillers BegyndelserNor-Hansen er i liga med andre store norske forfattere, som fx Askildsen, Espedal, Gulliksen og Faldbakkens The Hills og Tillers .


Den smalle bog [online]

d. 2. nov. 2019

af

af

Jakob Brønnum

d. 2. nov. 2019


Weekendavisen

d. 26. apr. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 26. apr. 2019


Information

d. 7. jun. 2019

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 7. jun. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Henrik Nor-Hansen

Silkefyret, 1. udgave

2019

E-bog

Henrik Nor-Hansen

Silkefyret, 1. udgave