Gå til indholdDidaktik : lærerfaglighed, skole og læring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider: ill.

Udgivet

2013

genre/form

lærebøgerOriginaludgave

2013


Anmeldelser (3)


30. jul. 2013

Praktiserende lærere kan her få et overblik over og opsamling på didaktikkens udvikling og aktuelle status. På læreruddannelsen vil bogen kunne fungere som grundbog for faget "Pædagogik og lærerfaglighed", og den kan desuden være nyttig på pædagoguddannelsen og på efter- og videreuddannelser inden for undervisningsområdet.

Antologien giver gennem 16 kapitler en komplet beskrivelse af didaktikkens teorier, begreber og historik. Den præsenterer den aktuelle debat om emner som: læringsbegrebet, dannelsesbegrebet, formål og mål, projektarbejde, klasseledelse, inklusion, evaluering, it, tosprogsproblematikken mm. Bogen afsluttes med en historisk-kronologisk oversigt, en vejledning i hvordan der kan arbejdes aktivt med bogen, samt et afsnit med forslag til debatspørgsmål. Mange af bogens kapitler rummer diagrammer, skemaer og oversigter, og alle er forsynet med litteraturliste. En omfattende indholdsfortegnelse, et personregister og et sagregister forøger bogens anvendelighed både som studiebog og som opslagsbog. Bogens bidragydere præsenteres kort.

I 2012 udkom Læremidler i didaktikken : didaktikken i læremidler, men en almen didaktik er ikke udkommet de seneste 20 år.

Fremragende almendidaktik med bred målgruppe.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Magisterbladet

Af

Hanne Gøtzsche

2014, nr. 2

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Dennis Astrup Holand

2015, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2013