Bøger / faglitteratur / biografier

Diana : folkets prinsesse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
520 sider
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Om prinsesse Dianas (1961-1997) turbulente liv, der brat sluttede en sen nat i Paris i august 1997.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Myten om prinsesse Diana lever fortsat i bedste velgående, og store skolebørn skriver stadig opgaver om hendes liv. Denne bog er dog for viderekomne ud i historien om Diana, for ikke alene er sidetallet betragteligt, men den er også indforstået i sin name dropping af diverse personer fra kredsen omkring det engelske kongehus. Bogen er uden illustrationer og omslaget ensfarvet pink.

Med mange detaljer og iagttagelser fra sensationspressens overdrev beskriver den succesfulde britiske journalist Tina Brown prinsesse Dianas korte og turbulente liv (1961-1997). Det hele er med, lige fra den kejtede Dianas ensomme opvækst som skilsmissebarn i den engelske højadel, til det ulykkelige ægteskab med den noget ældre og konstant utro prins Charles, over den celebre skilsmisse, til Dianas opblomstring som selvstændig og pressebevidst kvinde, der til sidst omkommer under ulykkelige omstændigheder i Paris. Brown henviser flittigt til utallige interviews og til den righoldige engelske litteratur om Diana. Skrivestilen er letflydende og dramatisk, og hovedindtrykket er, at bogen er meget lang og detaljeret.

På dansk findes kun en håndfuld biografier om Diana, den seneste fra 2004. En del biblioteker har suppleret bestanden med nogle af de engelske udgivelser om prinsessen.

Lang, detaljeret og teksttung bestsellerbiografi om den glamourøse prinsesse Diana. Biografien er for hard core fans af Diana, for de fleste andre vil den være for lang og indforstået. Ingen illustrationer overhovedet.


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2007

af

af

Jakob Levinsen

d. 9. nov. 2007


Kristeligt dagblad

d. 1. dec. 2007

af

af

Dorte Remar

d. 1. dec. 2007