Gå til indholdBøger / faglitteratur

Dialog om undervisning : pædagogisk ledelse med fokus på fag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

143 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for læreruddannelse, for lærere, for pædagogiske ledere


Beskrivelse


Beskrivelse af hvordan lærere og pædagogiske ledere kan udvikle undervisningen. Henvender sig til lærerstuderende og til grundskolernes lærere, vejledere og pædagogiske ledere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2021

af

af

Boy Olesen

d. 26. apr. 2021

Skolerne skal udvikle fælles tanker om undervisningen med udgangspunkt i at eleverne skal være undersøgende, fremstillende og kommunikerende. Bogen henvender sig til alle aktører i grundskolen samt lærerstuderende.

Bogen er inddelt i tre dele: 1) Hvor der fokuseres på at få en dialog om det fælles i fagene. 2) Her gennemgås det særlige i forskellige fag. 3) Fagteam skal drøfte, hvordan de ser en progression i undervisningen. Af yderligere indhold kan nævnes kapitlet om pædagogisk ledelse, som det beskrives har det for eleverne stor betydning, at lederne er synlige i det daglige. Et kapitel handler om overblik over de forskellige fag. Der rejses forskellige problemstillinger som der gives bud på fx Hvad skal vi have med i en årsplan? - Hvordan skabes der progression på tværs af afdelinger? - Hvordan opfatter vi hinandens undervisning?.

En velskrevet bog der vil kunne danne grundlag for mange nødvendige samtaler i skolen. Bogen indeholder rigtig mange gode opsætninger og modeller der er med til at skabe overblik og forståelse.

Bogen kan relateres til Formålsdrevet uddannelse og undervisning.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. jun. 2021

af

af

Christina Baluna Hostrup

d. 17. jun. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Bodil Nielsen (f. 1947-09-06)

Hans Reitzel, 1. udgave