Bøger / faglitteratur / erindringer

Dialog med mig selv : en personlig fortælling om livet med skizofreni


Beskrivelse


En dialog mellem to karakterer som er sider af forfatterens delte jeg. De taler om barndommen og ungdommen, tiden hvor skizofrenien bryder ud, om indlæggelserne og vendepunktet hvor han får det bedre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2016

af

af

Jette Landberg

d. 3. juni 2016

Gennem dialogen mellem Mig og Mig selv beskriver Polo Tonga klart, smerteligt og humoristisk, hvordan det er at lide af skizofreni. En underfundig og rystende fortælling for alle med interesse for psykisk sygdom.

Forfatteren fik diagnosen skizofreni allerede som 18-årig. Da han skrev bogen, var han 32 og havde således levet med psykisk sygdom i 14 år. Bogen er formet som en dialog mellem hans to personligheder, et symbol på den indre splittelse, han føler. Han beskriver de to som fremmede, der langsomt lærer hinanden at kende og forenes til en hvis grad, når sygdommen bedres. Vi hører om barndommen, forældrene, de første tegn, drillerier i skolen, ungdom ud og ind ad psykiatriske hospitaler. Frem til nutiden hvor Polo har fundet en skrøbelig fred med sin lidelse og lever et liv som forfatter og social pensionist. Polo Tonka er et pseudonym, forfatteren er fransk, og bogen har vakt stor opmærksomhed med sit indblik i sindet.

Et anderledes og unikt indblik i et psykisk skrøbeligt sind hos en person, der samtidig er stærk, humoristisk, optimistisk og analytisk.

En dansk pendant er fx Julie Sonne Vilstrups bog Mig, "dem" og alle jer andrePerspektiver på psykiatriske diagnoser. Hvis man skal have en faglig beskrivelse af sygdommen, skal man til psykiatriske værker som Perspektiver på psykiatriske diagnoserEn dansk pendant er fx Julie Sonne Vilstrups bog Mig, "dem" og alle jer andre. Hvis man skal have en faglig beskrivelse af sygdommen, skal man til psykiatriske værker som .