Bøger / faglitteratur

Dialog : en enkel vej til et godt samarbejde


Beskrivelse


En dialog kan forklares som et nysgerrigt samarbejde, hvor vi bruger hinandens forskelligheder til at blive klogere, være kreative, træffe gode beslutninger eller håndtere konflikter. I dialogen kan vi opleve at tale uden at blive afbrudt, at blive lyttet til med et ønske om at forstå og at blive stillet spørgsmål ud fra en ægte interesse i det, vi siger. Dialog en enkel vej til et godt samarbejde er skrevet til ledere, projektledere, HR-partnere, konsulenter, tillidsrepræsentanter og andre, der har indflydelse på, hvordan vi kommunikerer og samarbejder på vores arbejdspladser. Bogen er også tænkt som en grundbog til studerende på de mange uddannelser, hvor dialog er et relevant tema.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. dec. 2012

For ledere, HR-personale, konsulenter, TR og andre, der har indflydelse på og ansvar for, hvordan der kommunikeres og samarbejdes på arbejdspladsen.

Bogens ærinde er at få dialogen bragt ind i virksomheden som en hverdagspraksis for at skabe bedre læringsmiljø og -klima. Vel og mærke en dialog, der er baseret på ærlig vilje til at lytte, ændre mening, nysgerrige samtaler, der skal vedligeholde vores undren. Dialog defineres som et undersøgende fællesskab. Den bygger på en filosofisk indgang til organisationsudvikling, og første afsnit introducerer den praktiske filosofi. Dernæst defineres dialogen som en særlig form for samtale, og endelig beskrives metoder til at understøtte og træne dialogiske færdigheder. Bevidsthed om sprogets betydning for vores forestillingsverdener samt refleksioner over, hvilke personlige egenskaber, der i særlig grad fremmer det at være i stand til at føre en konstruktiv dialog, er også en del af denne praksisorienterede bog. Den adskiller sig positivt fra den lange række af ledelsesbøger, der p.t. oversvømmer markedet, ved bl.a. at være meget bevidst om, at det er selvstændige mennesker, der skal ledes, og at der ingen lette løsninger er, men udelukkende et langt og bevidst stykke kulturarbejde.

Bygger i høj grad ovenpå forfatterens egen Praktisk filosofi og ledelse, 2007, samt Ole Fogh Kirkebys og Finn Thorbjørn Hansens bøger om filosofi og ledelse.

En introduktion til dialogisk samtalepraksis som et værktøj i udviklingen af organisationer.