Gå til indholdDeutschstunde : 34 introduktioner til tysk kulturhistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

192 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2021

Originaludgave

2017


Anmeldelser (4)


11. sep. 2017

Alle med interesse for tysk kulturhistorie kan glæde sig til en glimrende bog som introducerer nogle af de største tyske tænkere, komponister, romanforfattere, lyrikere og filmskabere.

Mange af verdens største komponister, tænkere, billedkunstnere, romanforfattere, digtere og filminstruktører er tyskere, og den kolossale tyske kultur har formet vores måde at se, lytte, tænke og fortælle verden på. Derfor bragte Dagbladet Information som optakt til det tyske forbundsdagsvalg en række artikler, som havde til formål at genintroducere den tyske højkultur i Danmark. Disse artikler er nu samlet og genudgivet i denne bog. Teksterne er skrevet af fagfolk og andre med viden på området, bl.a. Peter Laugesen, Erik Skyum-Nielsen, Rune Lykkeberg, Peter Nielsen og Christian Braad Thomsen, og introducerer bl.a. til navne som Bach, Beethoven, Habermas, Kant, Heidegger, Rilke, Goethe, Mann, Kollwitz og Fassbinder.

Bogen kommer vidt omkring, introducerer centrale begreber og anbefaler hovedværker, og man får derfor et godt indtryk af alt det fantastiske, som tysk kultur har at byde på. Tekster er korte, og kradser derfor kun lige i overfladen, men det er mere end nok til at inspirere læseren til at selv at gå på opdagelse og kaste sig over nogle af de omtalte kunstnere og værker, og derigennem forhåbentlig blive klogere på vores vigtige nabo mod syd.

Tysk kulturhistorie fra 1648 til i dag


Tyske intellektuelle i det 20. århundrede


og Tyske intellektuelle i det 20. århundrede går mere i dybden med tysk kulturhistorieTysk kulturhistorie fra 1648 til i dag og går mere i dybden med tysk kulturhistorieTysk kulturhistorie fra 1648 til i dag og Tyske intellektuelle i det 20. århundrede går mere i dybden med tysk kulturhistorie.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Gymnasieskolen

Af

Jens Peter Jensen

2017, nr. 10

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2017-10-23

Politiken

Af

Peter Wivel

d. 23. sep. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2017

Ebog

2017