Bøger / skønlitteratur / roman

Dette fremmede i mig


Beskrivelse


En familiekrønike hvor vi følger gadesælgeren Mevlut Karatas liv og familiens tilværelse i Istanbul og omegn.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 7. nov. 2016

Vidunderlig og spraglet roman som foregår i Istanbul, hvor vi følger gadesælgeren Mevlut Karatas' liv. For alle læsere af familiekrøniker.

Forfatter og Nobelprismodtager Orhan Pamuk har skrevet en familiekrønike om gadesælgeren Mevlut Karatas og hans slægt, og fortæller om kærlighed, omtumlede tilværelser og forskellige skæbner. Romanen foregår i Istanbul og omegn, og stamtræet i starten af bogen illustrerer familiens slægt som vi følger bogen igennem. Bogen består af 7 dele som er inddelt i kronologiske tidsperioder og som hver især består af mange korte kapitler. I løbet af alle kapitler, er historien inddelt i korte afsnit som fortælles fra alle familiemedlemmernes synsvinkel, dog er fokuspunktet på hovedkarakteren Mevlut. I slutningen af bogen er der en kronologi som i årstal og stikord fortæller de vigtigste begivenheder om Mevlut og familiens liv.

Fantastisk roman som alle bør læse. En velskrevet og veludført bog, skrevet med varme og et glimt i øjet.

Ønskes andre bøger om Istanbul og kærlighed, anbefales bogen Uskyldens museum også af Orhan Pamuk fra 2011. Derudover har han forfattet mange andre bøger om Tyrkiet, især Istanbul, som alle er læseværdige.


litteratursiden.dk

d. 23. okt. 2017

af

af

Mai Villadsen Ruby

d. 23. okt. 2017

Pamuk tryllebinder med sin store familiekrønike, en vemodig kærlighedserklæring til Istanbul, og veksler flot mellem den nære familiehistorie og et større historisk perspektiv. Mød Mevlut, romanens fl...


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. nov. 2016


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2016

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 19. nov. 2016


Kristeligt dagblad

d. 23. dec. 2016

af

af

Kristine Kabel

d. 23. dec. 2016


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Henning Goldbæk

Årg. 31, nr. 2 (2017)