Bøger / skønlitteratur / roman

Dette er livet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
408 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
roman, chick lit, humor

Beskrivelse


En kunstner planlægger en banebrydende installation. En kvinde rammer en baby med en sten og får ansvaret for barnet. Alting går på engang galt og helt rigtigt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 11. apr. 2013

Dette er Dan Rhodes' femte roman på dansk og vil tiltale læsere af hans sorte humor og sarkastiske tone. Typisk for forfatterskabet er der tale om en skæv kærlighedsroman, hvor det lige så meget handler om det, der ligger udenfor personerne og deres indbyrdes relationer.

Bogens personer er sære, vildtvoksende, utrolige. Aurélie får ansvaret for en baby, da hendes forsøg med at finde en lækker mand ved at kaste en sten op i luften, slår fejl. Mens der i et andet sted i Paris er en kunstner, der er ved at forberede en installation, der skal vende op og ned på kunstverdenen. Og det er de mindst sære personer i denne rablende og underholdende fortælling om kærlighed, menneskets mangfoldighed og skæve eksistenser. Sprogligt veloplagt og stilsikkert. Forsidens syltetøjsglas rummer en mand, Eiffeltårnet, en baby, en pistol og en kvinde med barnevogn og en bil. Det afspejler fint romanens elementer, mens bagsidetekstens "MODERNE EVENTYR" og "ALT SKAL NOK GÅ GALT" versaler i den snakkende tekst, absolut formidler tonen i romanen.

Dan Rhodes er svær at sammenligne med andet, men denne ligger i tråd med hans tidligere romaner, fx En sult så dyb, 2010, der handlede om kærlighed og kannibalisme.

Det er spøjst, sjovt og rablende. Det er Dan Rhodes. Det er kunstinstallationer og babyer. Det er til læsere af forfatterskabet, til læsere af sære fortællinger og grotesk humor.


Jyllands-posten

d. 6. juli 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 6. juli 2013


Weekendavisen

d. 24. maj 2013

af

af

Gertrud Højlund

d. 24. maj 2013