Gå til indholdDet virkelige menneske : sjælens og kulturens naturhistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

568 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Med argumenter baseret på biologi, evolution og ny hjerneforskning gives en række naturlige forklaringer på alt hvad der vedrører mennesket, bl.a. sjæl, sanser, emotioner, moral, følelser, religion, politik og sex


Anmeldelser (6)


1. jan. 1970

Bogen kan interessere samfundsinteresserede, fx religiøse, debatlæsere og politikere.

Begge forfattere er universitetsuddannede (født hhv. 1971 og 1978), cand.mag. i hhv. idehistorie og kognitiv semiotik. Bogen giver forfatterenes fortolkning af årtusinders forskellige syn på mennesket. Fra oldtidens græske filosoffer over Darwins evolutionslære til moderne kognitiv hjernevidenskab og evolutionspsykologi. Argumenterne henter de fra en bred vifte af forskning inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora. Forfatternes mål er at give naturlige forklaringer på alt hvad der vedrører mennesket, bl.a. sjæl, sanser, emotioner, moral, følelser, religion, politik og sex. Forfatternes holdninger kommer klart til syne, og de kritiserer såvel religiøse som moderne socialkonstruktivisme og relativisme. Sprogligt bredt forståelig med mange eksempler og essayistisk skrivestil.

I skrivestil og emnevalg minder bogen om Tor Nørretranders' bøger, emnemæssigt om Peter K. A. Jensens Da mennesket blev menneske, 2004, der dog er mere faktuelt orienteret.

En (populær)videnskabelig bog, der i debatform inddrager biologi, hjerneforskning og andre dele af naturvidenskab i en forståelse af mennesket som formet af biologien, men med variationer skabt af menneskets evne til kultur.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 27. sep. 2007

Information

Af

Robin Engelhardt

d. 26. okt. 2007

Semikolon

Af

Paw Hedegaard Amdisen

Årg. 8, nr. 16 (2008)

Højskolebladet

Af

Niels H. Elberling

Årg. 132, nr. 17 (2007)

Slagmark

Af

Carsten Fogh Nielsen

Nr. 54 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2009