Gå til indholdDet vidste du ikke om Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

263 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Anderledes Danmarkshistorie med fokus på nogle af de skæve historier og detaljer, som har været med til at skabe det Danmark vi kender, bl.a. om vejhistorie, kejsersnit, fester, vindmøller, boliger, idræt, censur, sygdomme, straf, charterrejser og kæledyr


Anmeldelser (5)


28. okt. 2013

Kan formidles bredt blandt historisk interesserede læsere, og andre der søger sjov og finurlig læsning.

Finurlig skæv, og humoristisk anderledes danmarkshistorie. Fokus er ikke konger og store begivenheder, men den skæve anderledes historie, eller detaljen, man med stor ret, også kan sige er med til at skabe det Danmark vi kender. Her bliver antabussen opfundet ved et tilfælde, og udenfor Daells Varehus står kunderne i et datidigt foto i kø så langt øjet rækker, og overskriften hedder "Fuld tilfredshed eller pengene tilbage". I samme afsnit omtales også Blekingebandens julerøveri 22. december 1986. Og der er i 1800-tallet lys over land med "Gaslys og syrevogne". Første gasværk opføres i 1853 i Odense, og provinsen kom altså først. Over overskriften "Kom de med storken?" fortælles om fødselsvidenskabens udvikling, fx kommer i 1725 den første lærebog om fødsler på dansk "Nye Jordemoderskole", i øvrigt oversat fra svensk. Og bag overskriften "De higer og søger" kan man bl.a. interessant læse, at den første bibliotekar ansat på Det Kongelige Bibliotek er Peder Schumacher Griffenfeld (1635-1699). Han avancerer i 1665 til kammersekretær og udarbejder som sådan "Kongeloven", der er enevældens forfatning. Det er dog en bibliotekar med noget på samvittigheden. Rigt illustreret.

Enestående og anderledes danmarkshistorie. Ikke andet at sammenligne med.

Anderledes og interessant historieformidling med vægt på de finurlige og vigtige detaljer og småhistorier. Læsere på mange biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Ingeniøren

Af

Lene Wessel

2017, nr. 13

Jyllands-posten

Af

Henrik Jensen

d. 30. apr. 2017

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

d. 1. dec. 2013

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Rasmus Thestrup Østergaard

Nr. 219 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2013

Ebog

2017

Ebog

2013