Bøger / faglitteratur

Det ved vi om børn, unge og etnicitet i skolen


Beskrivelse


Om elever med ikke-vestlig baggrund og deres udfordringer med læring og trivsel i skolen, og hvordan man med relationsorienteret pædagogisk arbejde kan skabe bånd til eleverne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. juli 2017

Hurtigt læst, positiv og praksisorienteret publikation om børn, unge og etnicitet i skolen. Bogen har relevans for det pædagogiske personale på skoler med mange tosprogede elever samt for lærer- og pædagogstuderende.

Bogen er en del af serien "Det ved vi om", en serie kortfattede, praksisorienterede udgivelser, som formidler den nyeste forskningsbaserede viden om forskellige pædagogiske temaer. Temaet for denne udgivelse er etnicitet i skolen, og omdrejningspunktet er, hvordan det pædagogiske fokus kan flyttes fra egenskaber hos eleven til relationer i skolen. Hvorved der kan skabes bånd til eleverne og værktøjer til det pædagogiske arbejde med eleverne.

Bogen er hurtigt læst og giver en god forståelse for de pædagogiske udfordringer ved arbejdet med tosprogede elever samt god inspiration og konkrete værktøjer til, hvordan man kan optimere sin undervisning af tosprogede elever både på klasseniveau og skoleniveau.

Vil man vide mere om emnet, kan man give sig i kast med den noget mere omfattende titel: Udsatte børn og ungeDet ved vi om motivation, tro på sig selv og ros. Man kan også vælge at supplere med læsning af andre titler i forlags-serien "Det ved vi om", det kunne eksempelvis være titlen Det ved vi om motivation, tro på sig selv og rosVil man vide mere om emnet, kan man give sig i kast med den noget mere omfattende titel: Udsatte børn og unge. Man kan også vælge at supplere med læsning af andre titler i forlags-serien "Det ved vi om", det kunne eksempelvis være titlen .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. sep. 2017

af

af

Sofia Esmann Busch

d. 19. sep. 2017