Gå til indholdDet var ikke planen at købe kålroer : kogebogsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

141 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Amanda drikker lidt for meget, arbejder lidt for lidt på sin afhandling og bekymrer sig lidt for ofte om hvad andre tænker om hende. Hun laver uden diskussion for meget mad, løber absolut for meget og taler helt utvivlsomt alt for længe med sig selv


Anmeldelser (5)


7. mar. 2018

Det meste af Amandas liv handler om tømmermænd, kål og krydderiblandinger i denne sammensmeltning af vegetarisk kogebog og roman, med et udvalg af mere eller mindre tvivlsomme kulinariteter. For læsere af ny nordisk litteratur.

Amanda er først i trediverne og bor alene i Brooklyn i en lille lejlighed. Amanda drikker lidt for meget, arbejder lidt for lidt på sin afhandling og bekymrer sig lidt for ofte om, hvad andre tænker om hende. Amanda laver uden diskussion for meget mad, hun løber absolut for meget og taler helt utvivlsomt alt for længe med sig selv. Over de vegetariske retter som hun elsker at fremstille diskuterer Amanda alt fra kærlighedsforhold, madspild og det ydre rum, til sex, kommunisme og filosofi. Men alt i Amandas liv er en envejs-samtale, stillet overfor de kulinariske tryllerier kommer kæreste, veninder og arbejde helt klart i anden række.

En humoristisk, sarkastisk og velskrevet lille roman om en kvinde, med mange små og store meninger om livet, sex, parforhold og råvarer. Det er et fint og underholdende portræt af en ung kvinde, der går meget op i politisk korrekthed og madspild, men som ikke formår at skabe tætte og blivende relationer til menneskene omkring hende.

I Alene hjemme


møder vi ligeldes en ung kvinde, der måske tænker lidt for meget - eller lidt for lidt over livetI Alene hjemme møder vi ligeldes en ung kvinde, der måske tænker lidt for meget - eller lidt for lidt over livet.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 22. apr. 2018

Information

Af

Nanna Goul

d. 11. maj. 2018

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 23. mar. 2018

Standart

Af

Karoline Munk Hansen

Årg. 32 nr. 2 (2018


Informationer og udgaver

Ebog

2020

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018