Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Det var det værd : politisk tilbageblik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

361 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formbiografier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Personlig beretning om politikeren Holger K. Nielsens politiske liv og dansk politik gennem 40 år. Henvender sig til læsere af politiske biografier


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 8. okt. 2021

Personlig beretning om politikeren Holger K. Nielsens politiske liv og dansk politik gennem 40 år. Henvender sig til læsere af politiske biografier.

Holger K. Nielsen beskriver de mange dilemmaer og beslutninger, han har stået over for i sit liv med politik. Med overskrifter som "På venstrefløjen i 1970'erne", "I bølgegang med Poul Nyrup", "Danmark som krigsnation", "Den vanskelige udlændingedebat" m.fl. skriver Nielsen, at hans politiske liv har kredset om spændinger mellem idealisme og magt. Nielsen tegner et billede af Socialistisk Folkepartis udvikling, sejre og nederlag fra 1970'erne parallelt med store forandringer i Danmark, hvor Danmark er gået fra en tryg tid med Anker Jørgensen til at være en krigsnation under Anders Fogh Rasmussen. Nielsen skriver: "Politikerne lever af vælgernes gunst, men det bliver et problem, hvis den politiske substans overmandes af symbolpolitik, og hvis opmærksomheden fjernes fra de mere langsigtede udfordringer.".

Holger K. Nielsen byder på et velskrevet og spændende politisk tilbageblik gennem flere årtier. Han skriver begrænset om sit personlige liv og kun i det omfang, det forklarer den politiske udvikling og gerning. Omfattende bog, hvor man udover at komme SF's udviklingshistorie nær, også læser om store forandringer i Danmark, set med Nielsens øjne.

Af andre biografier om danske politikere findes: Frie ordPia Olsen Dyhr


Fordi jeg var nødt til det


, Pia Olsen Dyhr : mønsterbrud og opbrud og Fordi jeg var nødt til detAf andre biografier om danske politikere findes: Frie ord, : mønsterbrud og opbrud og Fordi jeg var nødt til detAf andre biografier om danske politikere findes: Frie ord, Pia Olsen Dyhr : mønsterbrud og opbrud og .


Jyllands-posten

d. 23. okt. 2021

af

af

David Trads

d. 23. okt. 2021


Politiken

d. 24. sep. 2021

af

af

Marcus Rubin (f. 1970)

d. 24. sep. 2021


Weekendavisen

d. 22. okt. 2020

af

af

Hans Mortensen (f. 1958)

d. 22. okt. 2020


Arbejderhistorie

2022, nr. 2

af

af

Karsten Fledelius

2022, nr. 2Informationer og udgaver

2021

Bog

Holger K. Nielsen (f. 1950)

Momenta, 1. udgave

2021

E-bog

Holger K. Nielsen (f. 1950)

Momenta, 1. udgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Lars Attermann

Impact Press

2021

Lydbog (online)

indlæser: Lars Attermann

Momenta