Gå til indholdDet usynlige menneske : en skræmmende ualmindelig, almindelig kortroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

180 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

spænding,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Teodor lever et ualmindeligt kontrolleret og begivenhedsløst liv, indtil hans søn kommer ud for en tragisk ulykke. Det lukker op for skræmmende, psykopatiske sider af hans personlighed, som kun tager til i styrke. En oprivende roman for læsere med stærke nerver


Anmeldelser (1)


26. feb. 2021

Teodor lever et ualmindeligt kontrolleret og begivenhedsløst liv, indtil hans søn kommer ud for en tragisk ulykke. Det lukker op for skræmmende, psykopatiske sider af hans personlighed, som kun tager til i styrke. En oprivende roman for læsere med stærke nerver.

Teodor er buschauffør, fraskilt og delefar til en ung søn. Hans hverdag er stramt struktureret, men den slås der hul i, da sønnen kommer ud for en trafikulykke og ligger i koma. Pludselig kontaktes han af en stemme fra sin barndomstid, hvor han efterlod sig et langt spor af vold og ødelæggelse, som i glimt afsløres for læseren. Alt det han har undertrykt i mange år, kommer væltende frem og får hans sind til at krakelere med ubehagelig voldsomhed.

Fra at være en fortælling om et kedeligt og uinteressant liv, udvikler bogen sig blodigt og skræmmende. Efterhånden som hovedpersonen får kontakt med den voldelige del af sin fortrængte personlighed, er der ingen vej tilbage. Det hele udløst og forstærket af sønnens tiltagende kritiske tilstand. Man skal være fan af splatter/vold/spændingsgenrerne for at stå igennem de grumme scener. Bogens konstruktion med stigende spændingskurve fungerer godt, og historien er fortalt i et lettilgængeligt sprog.

I Dansk standard


Ad nauseam


møder vi også et menneske, der lever et kedeligt liv, indtil fortrængningerne vækkes til live. Forskellen ligger i det litterære og stilistiske niveau, men de er begge billedrige og filmiske Ad nauseamI Dansk standard møder vi også et menneske, der lever et kedeligt liv, indtil fortrængningerne vækkes til live. Forskellen ligger i det litterære og stilistiske niveau, men de er begge billedrige og filmiske I Dansk standard møder vi også et menneske, der lever et kedeligt liv, indtil fortrængningerne vækkes til live. Forskellen ligger i det litterære og stilistiske niveau, men de er begge billedrige og filmiske Ad nauseam.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021