Gå til indholdDet uperfekte menneske. Bind 3 : Et hus er mere end en ting


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

241 sider

Udgivet

2012

genre/form

erindringer,

essaysOriginaludgave

2006- 


Beskrivelse


Forfatteren, filminstruktøren og Tour de France-eksperten Jørgen Leths (f. 1937) erindringsessays, hvori han beskriver øjeblikke i sit liv og omkostningerne ved at leve som æstetiker: rastløsheden, depressionerne og ensomheden


Anmeldelser (9)


12. jun. 2012

Der er fornyet og intensiveret interesse for Leth og hans erindringsbøger, der er ledsaget af en del omtale og debat i medierne og en flittig turne rundt i landet af Leth selv. Også denne bog vil blive efterspurgt.

Tredje del af Leths erindringstrilogi. JL fortsætter den essayistiske, dokumentariske stil fra de to foregående bind. Men i bogen her er der helt andre ydre dramatiske begivenheder på spil. Det tragiske jordskælv i Haiti, som JL selv var midt i, er det reflektoriske omdrejningspunkt for beretningen. JL er selvsagt i chok over de begivenheder, der også var ved at tage livet af ham, og som i den første tid fratog ham alt materielt, inklusive lysten og muligheden for at skrive. Han får samlet den nærmeste familie omkring sig og skriver senere der ud fra. Leth bevæger sig videre i det personlige, digteriske og eksistentielle liv til begivenheder, rejser, iagttagelser og overvejelser og snak om de kendte medintellektuelle, der væves sammen på den måde, som Leth har gjort til sit både æstetiske og etiske princip. Med korte koncise sætninger, som er lette at læse, grundlæggende medrivende, grænseoverskridende private, og som man næsten kan høre talt.

Bogen ligger naturligt i forlængelse af de to foregående. En ekstrovert udgave af Søren Ulrik Thomsen og den sky Nordbrandt.

Tredje del af Leths erindringstrilogi tager afsæt i det tragiske jordskælv på Haiti, og hvad det betyder for ham i både det kunstneriske og personlige liv. Interessant, udfordrende og spændende at læse.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lars Hune

2012-08-20

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 14. jun. 2012

Berlingske tidende

Af

Mads Kastrup

d. 14. jun. 2012

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 14. jun. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

d. 26. jun. 2012

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 14. jun. 2012

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 15. jun. 2012

Standart

Af

Henk van der Liet

Årg. 27, nr. 1 (2013)


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 3)

2012

Bog

2006- 

Lydbog (net) (Bind 3)

2013

Lydbog (net) ([Bind] 3)

2012

Lydbog (cd) ([Bind] 3)

2012

Lydbog (cd-mp3) ([Bind] 3)

2012