Gå til indholdDet uperfekte barn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

160 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Anmeldelser (6)


30. sep. 2008

Denne antologi stiller skarpt på børn som er født med en anderledes krop og deres tabuiserede historier.

Antologien er redigeret af Morten A. Skydsgaard og Lise Funder. 10 forfattere hver ekspert inden for sit område, skriver om "det uperfekte barn", børn født med misdannelser set ud fra en medicinsk, historisk, samfundsmæssig og videnskabelig vinkel. Bogen gennemgår på interessant vis, hvordan handicappede børn i folketroen blev opfattet, og frem til i dag hvor man ved hjælp af screeninger og fosterdiagnostik, kan afgøre et barns liv. Samtidig fortælles der også om et samfund, hvor mange får lavet skønhedsoperationer, og det perfekte udseende er vigtigt. Desuden er der kapitler om talidomidkatastrofen, robotteknologi og fysisk handicappede i kunsten. En af forfatterne, som havde sammenvoksede tæer og fingre ved fødslen fortæller også om, hvordan det er selv at leve med et medfødt handicap. Bogen er rigt og flot illustreret med Heidi Guthmann Bircks meget flotte skulpturer af misdannede fostre.

Der er en del bøger om det at være født med misdannelser og handicap, men især debatbøger om fosterdiagnostik og etik. Denne er et godt supplement, fordi den belyser så forskellige vinkler.

En udmærket bog, der på god vis får formidlet og samlet viden om medfødte handicap og misdannelser. Den spænder vidt fra handicappede børn i den danske folketro til billedkunsten og de etiske spørgsmål om fosterdiagnostik. Bogen er let læst, men hører nok mest hjemme på de store biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Kristeligt dagblad

Af

Karin Dahl Hansen

d. 3. okt. 2008

Tidsskrift for jordemødre

Af

Camilla Sandholm

Årg. 120, nr. 1 (2010)

Sygeplejersken

Af

Hanne Lindhardt

Årg. 109, nr. 4 (2009)

Ugeskrift for læger

Af

Peter J. Hornnes

Årg. 171, nr. 8 (2009)

Social kritik

Af

Ning de Coninck-Smith

Årg. 20, nr. 116 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008

Bog

2008