Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Det ulmende oprør


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

492 sider

Udgivet

2015

Ophav

Sabaa Tahir(forfatter)

Vibeke Nielsen(oversætter)
Genre og formroman, fantasy
Originaludgave

2015


Beskrivelse


Fantasy. Laia har solgt sig selv som slave og Elias er militærakademiets dygtigste aspirant, men ingen af dem er frie. Sammen vil de ændre deres skæbne, og måske endda den verden de lever i


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2015

af

af

Martin W Hansen

d. 10. aug. 2015

Laia er slave og Elias er soldat. De er bundet til hinanden af skæbnen, og de valg de tager, vil få konsekvenser for hele Imperiet. For fantasy-elskere fra 14 år og opefter.

Historien om pigen Laia der vælger at blive solgt som slave, for at redde sin bror fra fængslet. Hun skal som slave spionere på kommandanten på det frygtede Blackcliff Militærakademi, og her møder hun Elias som er kommandantens søn og skolen mest lovende soldat. De opdager at de er tiltrukket af hinanden, og at de begge er fanget i et net der ikke tillader frihed for nogen af dem. Men sammen vil de modstå deres skæbne, og foretage valg der vil få vidtrækkende konsekvenser for hele Imperiet. Det er forfatterens første bog på dansk.

I sig selv er bogen en ret simpel "Romeo & Julie"-agtig fantasyfortælling, men den er uhyre velfortalt og ikke til at lægge fra sig, når man først er gået i gang. Andre anmeldere har beskrevet den som en blanding af "Harry Potter", "Hunger Games" og "Game of Thrones" - og det har de ret i. Og med den spændende slutning som bogen har, kan efterfølgeren ikke skrives hurtigt nok. En fantastisk debut.

På mange måder vil den tiltale de der kunne lide DødsspilletStålets vilje


og Stålets vilje, da den har elementer af begge seriers bedste siderPå mange måder vil den tiltale de der kunne lide Dødsspillet og , da den har elementer af begge seriers bedste sider.


Litteratursiden.dk [online]

d. 5. nov. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 5. nov. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Sabaa Tahir

Alvilda, 1. udgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen, Thomas Knuth-Winterfeldt

Alvilda,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2015

E-bog

Sabaa Tahir

Alvilda, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (online)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen, Thomas Knuth-Winterfeldt

Nota

2016

Lydbog (online)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen, Thomas Knuth-Winterfeldt

Alvilda