Bøger / skønlitteratur / roman

Det tøvende århundrede eller Sankt Sebastians martyrium : en poetisk roman om det grusomme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
255 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman, biografiske romaner
Originaludgave
2020

Beskrivelse


Spekulativ psykologisk roman løst baseret på den amerikanske digter og fascist Ezra Pounds liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 8. juni 2020

Roman løst baseret på den amerikanske digter og fascist Ezra Pounds liv. For læsere af poetisk og eksistentiel litteratur.

Beskæftiger sig kort med barndom og ungdom, og man følger Pound, da han i 1930'erne boede i Italien og arbejdede for Mussolinis fascistiske styre. Derefter følger man hans tilfangetagelse af den italienske modstandsbevægelse og senere de allierede styrker ved krigens afslutning. Pound oplever en slags nervøs psykisk sammenbrud og erklæres uegnet til almindelig straf. Han bliver tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital fra 1945 til 1958. Efter at mange forfattere havde talt for hans løsladelse, deriblandt Ernest Hemmingway, blev Pound udskrevet og udvist til Italien i 1958. Her lever han til sin død i 1972. Sanderhoffs roman har størst fokus på denne sene tid i Pounds liv. Her følger man en martret mand, der knuget af fortidens synder og ydmygelser, stadig reflekterer over kunst, kultur og idealisme. Skrevet med Pound som jeg-fortælleren.

Fungerer som en spekulativ og psykologisk biografisk roman med et flot poetisk sprog. Den rummer til tider en fin ironisk humor. Læseren behøver ikke et forudgående kendskab til Ezra Pounds historie, men det vil lette forståelsen af refleksioner over fascismen. Fokus på det eksistentialistiske gør, at målgruppen ikke er den største.

Jens Carl Sanderhoff har gjort sig bemærket med trilogien Europas floderDjævlens protegéDød mands manifest, Djævlens protegé og Død mands manifest. Kan sprogligt minde om Svend Åge MadsenJens Carl Sanderhoff har gjort sig bemærket med trilogien Europas floder, og Død mands manifest. Kan sprogligt minde om Svend Åge MadsenJens Carl Sanderhoff har gjort sig bemærket med trilogien Europas floder, Djævlens protegé og . Kan sprogligt minde om Svend Åge Madsen.


Berlingske tidende

d. 20. dec. 2020

af

af

Søren Kassebeer

d. 20. dec. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Søren R. Fauth

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)