Gå til indholdBøger / faglitteratur / billedværk

Det tabte land : Poul Anker Bechs billedverden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

217 sider: ill. i farver ; 31 cm

Udgivet

2010

Genre og formbilledværk, biografier, billedværker
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om den nordjyske maler Poul Anker Bechs (1942-2009) hele livsværk med udgangspunkt og holdepunkt i kunstnerens store værk Det Tabte Land 1-3


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jun. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. jun. 2010

Maleren Poul Anker Bech havde et meget stort publikum, og det er de i lige så høj grad som professionelle i kunstbranchen, der vil læse dette afrundede værk om kunstneren.

Poul Anker Bech, der døde sidste efterår, er kendt af en bredere offentlighed end de fleste andre samtidige kunstnere. Det er Bechs store værk Det tabte land, 1-3, Finn Terman Frederiksen gør til omdrejningspunktet for en behandling af hele Bechs værk. Værket bliver samtidig centralt i en udstilling på Randers Kunstmuseum senere på året. Bogen er blevet til i tæt samarbejde med kunstneren, som involverede sig kraftigt i både bogen og udstillingen indtil sin død. Der er tale om en meget smuk bog med dokumentation af hele kunstnerens værk. Der er noter og fortegnelse over billeder bragt i bogen, men ikke nogen udstillings- eller publikationsfortegnelse.

Der er allerede skrevet flere bøger om Bech. Senest Poul Blaks interviewbog Fra baglokalet hos Poul Anker Bech fra 2008. Finn Terman Frederiksen har tidligere ydet bidrag til På kanten som også blev udgivet i forbindelse med en udstilling på Randers Kunstmuseum.

Gennemarbejdet værk om kunstneren Poul Anker Bech (1942-2009) skrevet i forbindelse med en udstilling, som vises på Randers Kunstmuseum senere på året.


Politiken

d. 18. dec. 2010

af

af

Peter Michael Hornung

d. 18. dec. 2010Informationer og udgaver

2010

Bog

Illustrator: Lars Worm Beck

Randers Kunstmuseum