Gå til indholdDet stille liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

185 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

landlivOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Efter sin families deroute og forfald indser Francine, at hun bærer skylden for familiens ulykke. Kan hun genoprette balancen og opnå det stille liv?


Anmeldelser (5)


3. nov. 2015

Eksistentiel roman om de langtrækkende konsekvenser af et valg. For romanlæsere med hang til en stille udviklingshistorie.

"Det stille liv" blev første gang udgivet i 1944 og er Duras' anden udgivelse og lang tid før hendes egentlige gennembrud. Romanen handler om et landsted i Frankrig og en families liv. Hverdagens kontinuitet brydes da Nicolas tæsker sin onkel, Jérôme, til døde. Selvom han og resten af familien på kort sigt opnår en frihed for onkelens tyranni, fører udåden ham ud i uforudsete konsekvenser på den lange bane - i sidste ende hans egen død. Mordet på onkelen er sket på foranledning af romanens hovedperson, Francine. Francine er i udgangspunktet naiv, og påstår, at hun ikke bærer skyld, men som romanen skrider frem og hele familien falder fra hinanden, indser hun, at hun bærer hovedskylden for familiens ulykke.

Velskrevet og deprimerende læsning. Langsom historieudvikling for detaljeorienterede læsere.

Bogens atmosfære minder om Balzacs Far Goriot


Den fremmede


og eksistentialismen om Camus' Den fremmede (Ved Hans Peter Lund)Bogens atmosfære minder om Balzacs Far Goriot og eksistentialismen om Camus' (Ved Hans Peter Lund)Bogens atmosfære minder om Balzacs Far Goriot og eksistentialismen om Camus' Den fremmede (Ved Hans Peter Lund).

Lektørudtalelse

Af

Tina Schmidt

LitteraturNu [online]

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

2016-01-11

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 5. dec. 2015

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 20. nov. 2015

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 2. jan. 2016


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Bog

2015